Szubkultúr

Így nézne ki a Föld, ha idegen bolygó lenne

2018. március 07. - Succubus

Távoli exobolygók lenyűgöző földöntúli világa tárul elénk Reuben Wu hosszú expozícióval készült éjszakai képsorozatán, melynek megalkotásához természetesen nem volt szükség évmilliókig tartó űrutazásra, hisz a chicagói fotós nem hagyta el a Naprendszert, csupán más planéták fantáziaképei által inspirálódva mutatja be a Föld emberek elől jobbára elzárt hegyvidéki tájait. Wu képei megkonstruált pillanatok több látószögből megfotózva, tudatos beállításokkal, különleges megvilágítással és drónok segítségével fénycsíkokkal turbózva fel a látványvilágot, melyek sokkal inkább műalkotások, semmint a valóság leképezései, drámai hangulatú festményfotók a 19. századi romantikus festészet hatásaival. Valami ilyesmit érezhetnének a bolygókutatók is egy ismeretlen égitestre lépve idegen világok magányos és ijesztő, mégis furcsán ismerős természeti képződményei láttán.

reuben-wu-05.jpg

reuben-wu-01.jpg

reuben-wu-02.jpg

reuben-wu-03.jpg

reuben-wu-06.jpg

reuben-wu-07.jpg

reuben-wu-08.jpg

reuben-wu-09.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr1113722476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

]{udarauszkasz 2018.03.09. 07:14:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: persze. Minden okorseg,ami egy kicsit elut az atlagtol. Ennyi erovel vissza is mehetunk a barlangba.

Punxsutawney Mormota 2018.03.09. 07:49:30

@]{udarauszkasz: Az a baja, hogy nem tudja a libsi szót asszociáltatni ezekhez a képekhez. Emiatt frusztrált.

Duplaxiii 2018.03.09. 08:33:23

Nem tudom hogyan jön ide a politika, de az exobolygókról gyakorlatilag semmit nem tudunk, pár paraméterükre "gyanakszunk", ami a mi életfeltételeinknek jellemzően megfelel azokon az égitesteken.
Szóval miért nem maradunk emberi síkon, ezek gyönyörű fantáziaképek, ehhez írtak ostoba bulváralapú kinyilatkoztatásokat, ami ma a humán értelmiség esetén már napi gyakorlat.
Ha szép fotó, a kutyát nem érdekli, ha melléfogalazunk kiatációkat, UFÓkat, űrlényeket, világkatasztrófákat - azonnal robban a net.
Szép fotók.
Szerintem meg nem így lenne!
1:1

eßemfaßom még áll 2018.03.09. 08:56:25

A távoli exobolygókon az emberek hosszú záridővel esetleg HDR-ben látnak vagy mivan?

toodark 2018.03.09. 09:26:23

Annyit pontosítanék, hogy adrónokat nem csak a fénycsíkokra használta a fotós, hanem pont ezek adják a különleges megvilágítást.

Argus_ 2018.03.09. 13:46:31

Közel ezer extraszoláris, azaz Naprendszeren kìvüli bolygót (exobolygót) azonosítottak a 90-es évek óta és jelen korunkban is évente több tucatot fedeznek fel. Am ezekről alig tudunk valamit. Csak kis részük kőzetbolygó, es valoszinűleg egyik sem alkalmas élet kialakulására. Többnyire a mágneses mező nyújtotta sugárvédelem légkör és víz hármasa hiányzik.

cselaxi 2018.03.09. 13:55:42

@Duplaxiii: ...úgy, hogy ő egy extra-troll.

Fortress 2018.03.09. 14:06:26

A legelső exobolygó, amit igazoltan azonositottak, az 51 Pegasi b volt, melyet két svájci csillagász fedezett fel 1995 oktober 6-án, 50 fényév tavolságban. Felszínén 1300 fok van.

datam 2018.03.09. 15:02:17

@Dictus Magister:

Mi van akkor, ha az ottani életnek épp a sugárzásra van szüksége, abból nyeri az energiát? Az, hogy nincs légkör, nincs sugárzás-védelem, nincs víz, az nem az élet kialakulását teszi lehetetlenné. Ezek hiánya csupán az általunk ismert, szén alapú életformák kialakulásának szab gátat. Ettől függetlenül egy olyan bolygón, aminek felszínét mondjuk metán jég borítja, simán lehet a jég alatti folyékony metánban olyan életforma, ami ott érzi jól magát. Nyilvánvaló, hogy van más élet az emberen kívül, már csak a számok borzasztó nagysága miatt is, ennek az életnek pedig nem kell mindenképp olyannak lennie, amire mi számítunk. Ezek a kutatások, amik eddig kizárták élet kialakulását, illetve létezését, többnyire nekünk is megfelelő körülményeket kutattak, márpedig a Földön is él olyan élőlény, aminek gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy van-e légkör, kap-e sugárzást, illetve hogy van e víz körülötte. Eddig ahol keresték ott meg is találták, mindegy, hogy hegycsúcs vagy tengeri vulkáni kürtő, vagy az úr határa volt is az a hely.

Argus_ 2018.03.11. 17:01:13

@datam: A biológia mai tudása szerint fejlett lények számára igenis szükségesek az említett feltételek. Viszont primitív, sejtszintű lények esetleg képesek lehetnek vegetálni erős sugárzásban légkör, illetve víz nélkül, szélsőségesen magas vagy alacsony hőmérsékleti és nyomás viszonyok között. Mindez a MAI tudásunkra épül. Ami ezen túlterjed, az fantáziálás. Amivel egyébként nincs baj, de az már másik műfaj. :-)
süti beállítások módosítása