Szubkultúr

Mobil japánkertek teherautó-platókon

2018. június 08. - Succubus

Egy zsúfolt nagyvárosban minden kis zöld terület számít, és ha már a házak közt, vagy azok tetején nem maradt több hely, akkor sem kell kétségbeesni, mert egy kisteherautó platója is tökéletesen megfelel a célnak, ha egy apró kertecske kialakításáról van szó.

Legalábbis Japánban ezt így gondolják, ahol minden évben külön versenyt is rendeznek a tájépítőknek, akik zöldellő japánkertekké alakított járművekkel vonulnak fel és reprezentálják magukat. A platókerteknek a legnagyobb előnye természetesen az, hogy mobilisak, azaz a sofőrök magukkal vihetik őket bárhová, így egyfajta mozgó reklámként is funkcionálnak. Japánban amúgy is nagy hagyománya van a teherautók feldíszítésének, erről itt írtam bővebben, ahogy a mini kerteknek is, nem meglepő hát, hogy a teherautókra épített kiskertek műfaja is épp itt hódít. A pár négyzetméternyi kerteket a gondosan összeválogatott növények mellett ízlés szerint különböző tárgyakkal: szobrokkal, padokkal, bambuszfalakkal, vízeséssel, medencével, mini épületekkel és ösvényekkel dobják fel – kinek mit bír el a járgánya –, ahol meg lehet pihenni néhány percig, el lehet teázgatni, vagy csak mélázni és gyönyörködni a látványban. A kertészek mindent bevetnek a tökéletes végeredmény érdekében, hisz ezek valójában versenyművek, amik végül szigorú bírák előtt ítéltetnek meg több szempont alapján.

kei-truck-garden-contest-1.jpg

japan-kei-truck-garden-contest-5.jpg

kei-truck-garden-contest-10.jpg

kei-truck-garden-contest-11.jpg

kei-truck-garden-contest-12.jpg

kei-truck-garden-contest-2.jpg

kei-truck-garden-contest-3.jpg

kei-truck-garden-contest-4.jpg

kei-truck-garden-contest-5.jpg

kei-truck-garden-contest-6.jpg

kei-truck-garden-contest-7.jpg

kei-truck-garden-contest-8.jpg

kei-truck-garden-contest-9.jpg

Forrás: innen és innen

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr6214032224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása