Szubkultúr

Itt a Sky Cycle, a japán pedálos hullámvasút!

2016. június 16. - Succubus

Már az is meglepő, hogy Japánban van egy brazil tematikájú vidámpark, de talán még ennél is furcsább az itt található pedálos hullámvasút, melynek lényege, hogy nem magától csúszik a szerelvény a síneken, hanem a benne ülőknek kell folyamatosan tekerniük a haladáshoz.

Szóval tulajdonképpen egy sínekre helyezett bringóhintószerűségen vagy nevezzük inkább sínbiciklinek? utazhatnak a kalandvágyó turisták Japán Seto nevű városában, a Washuzan Highland Parkban, ha felülnek a Sky Cycle-re, a 16 méter magasan járó, nyekergő izére, már bocs a megfogalmazásért. Az elsőre nem valami biztonságosnak kinéző, kissé rozsdás hullámvasút hétszentség, hogy nem a tériszonyosoknak lett kitalálva, elsődleges célja sem a szokásos nagy sebességű száguldás sikongató utasokkal, hanem a tájnézés, a sínekről ugyanis az elképesztően lassú vánszorgás közben fejedelmi kilátásban gyönyörködhetnek mindazok, aki fel mernek ülni a szerkezetre. Azt, hogy ebben mi a brazilos, ne kérdezze senki, nekem inkább Kelet-Európát idézi az a fajta leleményesség, ahogy egy lepusztult vidámparki játékból látványosságot csinálnak a japánok, de hát tudjuk, ha Japánról van szó, akkor mindig benne van a pakliban az őrültség.

sky-cycle-pedal-powered-rolloer-coaster-japan-6.jpg

sky-cycle-pedal-powered-rolloer-coaster-japan-2.jpg

sky-cycle-pedal-powered-rolloer-coaster-japan-3.jpg

sky-cycle-pedal-powered-rolloer-coaster-japan-4.jpg

sky-cycle-pedal-powered-rolloer-coaster-japan-5.jpg

sky-cycle-pedal-powered-rolloer-coaster-japan-1.jpg

Forrás: innen, fotók: Michael Calore

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr548814252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása