Szubkultúr

Tiniszobák a ’90-es évekből

2016. május 04. - Succubus

Ha szeretnénk megismerni egy élőlényt, mindig figyeljük meg a saját természetes élőhelyén is. Ez egy tinédzser esetében természetesen a szobáját jelenti, nem véletlen, hogy Adrienne Salinger fotósnak is az az ötlete támadt, hogy itt fotózza le fiatal amerikai fényképalanyait. A sorozat érdekessége, hogy mindez még a 90-es években történt.

Igazi időutazásban lehet tehát most részünk, visszapillantva az ezredfordulót megelőző évtizedre, amikor még megállás nélkül Nirvana, Meat Loaf vagy Chumbawamba üvöltött a rádióból. A képeken látható fiatalok, ha nem is épp ezeknek az előadóknak a képeivel dekorálták ki a szobájukat, de kiragasztottak mindenfélét. Erre a nemzedékre jellemző, hogy nemcsak a kortárs dolgokért - színészekért, zenészekért, sportolókért - voltak oda, kedvenceik között olyan legendák is akadtak, mint az eddigre már rég halott James Dean, de éppenséggel Gustav Klimt képe sem mutatott idegenül egy tini szobájának a falán. A nemrég hátrahagyott gyerekkorra pedig plüssállatok és műanyagjátékok sora emlékeztet. A ma már sajnos kiábrándítóan retrónak tűnő fotókon a posztereken kívül fehér frotírzoknis, batikolt pólós, bő rövidnadrágos dresszek segítenek nekünk visszaidézni a kor szellemét. Az otthoni zenehallgatás ekkor már mindennapos dolognak számított, majdnem minden szobában megtalálható volt tehát egy hifitorony, esetleg egy régi tévé még a nyolcvanas évekből, ami egykor a család nappalijában állt, és visszatérő elem a bevetetlen ágy is mint afféle klasszikus tini attribútum. A tizenévesek többsége már akkor is szörnyen rendetlen volt, és ez így is van rendjén, és büszkén pózolt a saját kupija közepén. Ha összevetnéd ezeket a fotókat a mai lányok tiniszobáival, nézd meg Rania Matar fotósorozatát is itt, a Szubkultúr blogon, és látni fogod, hogy nincs is akkora különbség a két generáció között.

teenage-bedrooms-11.jpg

amie-d.jpeg

teenage-bedrooms-1.jpg

teenage-bedrooms-10.jpg

teenage-bedrooms-2.jpg

teenage-bedrooms-12.jpg

teenage-bedrooms-13.jpg

teenage-bedrooms-14.jpg

teenage-bedrooms-15.jpg

teenage-bedrooms-16.jpg

teenage-bedrooms-17.jpg

teenage-bedrooms-18.jpg

teenage-bedrooms-3.jpg

teenage-bedrooms-4.jpg

teenage-bedrooms-5.jpg

teenage-bedrooms-6.jpg

teenage-bedrooms-7.jpg

teenage-bedrooms-8.jpg

teenage-bedrooms-9.jpg

20_23_adriennesalinger02.jpg

100498_2-810x1022.jpg

jeff-d-958x559-810x472.jpg

joe-h-810x647.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr948684950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VintageLady 2016.05.05. 13:39:11

Hát, volt nosztalgia rendesen! Csak kevés volt a Guns-os szoba, anno Budapesten sok-sok tiniszoba volt tele Axl és Guns-os poszterrel....Meg nekem nem hiányoztak a számítógépek, ma már elképzelhetetlen egy szoba számítógép, laptop vagy központi helyen elhelyezett tablet nélkül...

2016.05.05. 16:23:38

Szar volt net nélkül, csak a posztereket lehetett bámulni :D
süti beállítások módosítása