Szubkultúr

Így alszunk mi

2013. augusztus 23. - Succubus

Az alvás létszükséglet, egyben átjáró is egy misztikus világba, az álmaink közé, nem csoda, ha sok embert foglalkoztat e téma. Így volt ezzel a néhai fotós, Ted Spagna is, aki évtizedeken át fotózott alvó embereket, alváskutatók munkáját segítve ezzel. A közvetlenül az ágy fölé rögzített kamerák segítségével készült felvételeken jól megfigyelhetők a különböző alvásfázisok, illetve az, hogy milyen sokat is fészkelődünk az ágyunkban éjszakánként.

De nemcsak tudományos szempontból lehetnek érdekesek ezek a képek, melyeken egyedül, párban, illetve állatokkal alvó emberek is láthatók. Az öntudatlan alanyokról készült fotók egymás mellé téve érdekes kompozíciókat alkotnak, mintha egy művész tervezte volna meg rajtuk a különböző pozíciókat.

tedspagna03_v.JPG

tedspagna05.jpgtedspagna02.jpgtedspagna01.jpgtedspagna04.jpgtedspagna07.jpgtedspagna06.jpgtedspagna09.jpg

tedspagna10.jpg

Forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr985473778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása