Szubkultúr

Elveszett paradicsom

2016. április 22. - Succubus

Nagy divatja van mostanság a kép a képben sorozatoknak, ne lepődjünk meg tehát, hogy ez is egy ilyen. Nick Brandt Tanzániában készített, Inherit The Dust című fekete-fehér fotói az Afrikában őshonos vadállatok élőhelyének drasztikus csökkenésére hívják fel a figyelmet.

Ahol egykor zebrák szaladgáltak és oroszlánok vadásztak rájuk, ott ma füstölgő gyárak, szeméttelepek és folyton növekvő települések hasítanak ki egyre nagyobb területeket. Afrikában is terjed az urbanizáció, de vajon van-e jogunk elítélni ezeket az embereket, amiért olyan jövőt szeretnének maguknak építeni, amit a fejlettebb országokban látnak? Mindeközben nyilvánvaló, hogy az emberiség bölcsője már korántsem az a burjánzó paradicsom, ami egykor volt. Brandt szomorú hangulatú képei talán kissé sarkítva és túl direkten nyomják az arcunkba a mondanivalót, de ennyi hatásvadászat legalább ma, a Föld napján belefér.

alleyway-with-chimpanzee-3200px.jpg

factory-with-chimpanzee-3800px-2.jpg

factory-with-rhino-3800px.jpg

quarry-with-giraffe-4000px.jpg

road-to-factory-with-zebra-4000px.jpg

street-with-lioness-cub-3800px.jpg

underpass-with-elephants-3800px.jpg

wasteland-with-cheetahs-children-3800px.jpg

wasteland-with-lion-4000px.jpg

x-inherit-the-dust-behind-the-scenes-elephant-panel-on-dumpsite-x2.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr878651708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása