Szubkultúr

Dubaj legújabb látványossága egy hatalmas képkeret

2018. január 11. - Succubus

Új látványossággal kápráztatja el a helyi lakosokat és a turistákat Dubaj, ami jól illeszkedik a város megalomán építészeti stílusához. Egy hatalmas, 150 méter magas oszlopokból és 93 méter széles hidakból álló, kilátóként is funkcionáló képkeretet állítottak fel a Zabeel parkban, amely lenyűgöző panorámakilátás biztosít a felső részre felmerészkedő látogatóknak.

Míg az üvegezett felső hídon tehát egy kilátó található, a keret alsó részén egy várostörténeti múzeumot alakítottak ki, amely azt mutatja be, miként vált Dubaj egy apró halászfaluból a világ egyik legmodernebb metropoliszává. A képkeret elhelyezése is tudatos volt: az egyik oldalról nézve az óváros épületeit, míg a másik oldalról a település óriási felhőkarcolóit, köztük a világ legmagasabb épületét, a Burdzs Kalifát foglalja keretbe. Az arannyal bevont látványosság a közelgő 2020-as világkiállítást reklámozza, ám a felépítése nem volt botránytól mentes, az építmény ugyanis a mexikói Fernando Donis egy 2008-as nemzetközi pályázatra beadott terve alapján készült, ám az építész engedélye és közreműködése nélkül – Donis legalábbis azt állította egy a The Guardiannek adott interjúban, hogy az építtetők az ő ötletét lopták el, a turistacsalogató látnivalót egyúttal nemcsak a világ legnagyobb képkeretének, de a világ legnagyobb lopott épületének is nevezte.

dubai-frame-zabeel-park-fernando-donis-designboom-01.jpg

kepkivagas_4.JPG

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr6113566157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása