Szubkultúr

Transzparens illúziók

2017. június 09. - Succubus

Nehéz egy művésznek kitűnnie a tömegből, Jean-Pierre Weillnek azonban mégiscsak sikerült: a francia alkotó aprólékos gonddal előállított festményei már messziről felismerhetők. Nemcsak az egyedi stílusjegyek és a finom ecsetvonások miatt sejthető szinte azonnal, hogy ki volt a készítő, e ragyogó üvegfestményeknek az igazi különlegességét a térhatásuk adja, ami mára Weill védjegyévé vált. Pedig az egész technika valójában egy pofonegyszerű ötleten alapul…

A kulcsszó a rétegezés, a francia művész ugyanis több réteg üvegre festi különleges, lányregénybe illő tematikájú, áttetsző alkotásait, melyek 3D-hatása élőben szemlélve jön ki igazán – de talán a lenti két gif is érzékelteti valamelyest, hogy miről is van szó. Az elsőre akvarellnek látszó munkákról azért hamar szembeötlik valódi mivoltuk, hogy különbek egy színesre festett középkori rózsaablaknál. A vitrográfia eme fajtájának lényege, hogy több üveglapot helyez egymásra a festő belső keretekkel elválasztva, így képes a perspektívával játszani, felidézve a hajtogatós papírképek nyújtotta térhatást. A különböző szögekből nézett képeken a fény és árnyék váltakozásai a mélység, ezáltal a tér, illetve a mozgás illúzióját is keltik, amire Weill a témaválasztásával, a városi jelenetekkel és a könnyed, csupán néhány vonással ábrázolt, mindennapjaikat élő figurákkal tudatosan is ráerősít. Így születnek ezek a lenyűgöző 3D-s hatású képek, melyek a művész honlapján meg is vásárolhatók.

3d-painting-jean-pierre-weill-15.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-17.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-10.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-16.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-11.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-13.gif

3d-painting-jean-pierre-weill-3.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-4.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-5.gif

3d-painting-jean-pierre-weill-14.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-6.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-7.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-8.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-9.jpg

tumblr_oo0ua38qex1qz6f9yo1_1280.jpg

3d-paintings-jean-pierre-weill-1.jpg

3d-painting-jean-pierre-weill-12.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr8012581057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása