Szubkultúr

Digitális édenkert a Loire völgyében

2017. április 11. - Succubus

Igazán különleges és lélekemelő szabadtéri installáció látható a nemzetközi kertfesztiváljáról híres franciaországi Chaumont-sur-Loire-ban, ahol 13 művész vonultatja fel legújabb alkotásait. Köztük található a Miguel Chevalier által készített, félgömb alakú digitális virágoskert, amely új, művészi szintre emeli a kertészet fogalmát.

Chevalier szférákat idéző, fólia alá épített univerzuma ugyanis egy mesterséges botanikai paradicsomot rejt a napsütötte búra alatt, egyfajta florális lumináriumot varázsolva ezzel a Château de Chaumont udvarába, ahol az installáció található. A sátor igazi virágégboltot vetít a betérők fölé, mintha egy hatalmas kaleidoszkóp belsejében sétálnának a látogatók, akik egy színekben és formákban tobzódó fényjáték részeseiként, csodálatos kivetített növények által körülvéve csöppenhetnek át egy másik, alternatív lélekállapotba. A digitális édenkert ugyanis ideális helyszínt biztosít arra, hogy egy pillanatra megálljunk, megpihenjünk, és gyönyörködve a természet szépségeiben feltöltődjünk, ugyanakkor egy olyan (sötét) jövő vízióját festi elénk, amelyikben már csak így, mesterséges formában élvezhetjük a világ jelenlegi vagy egykor létező csodáit.

in_out_paradis_artificiels_07_0.jpg

in_out_paradis_artificiels_01_1.jpg

in_out_paradis_artificiels_02_3.jpg

in_out_paradis_artificiels_03_3.jpg

in_out_paradis_artificiels_04_0.jpg

in_out_paradis_artificiels_05_0.jpg

in_out_paradis_artificiels_06_2.jpg

in_out_paradis_artificiels_09.jpg

in_out_paradis_artificiels_10_1.jpg

in_out_paradis_artificiels_11_1.jpg

in_out_paradis_artificiels_12_1.jpg

in_out_paradis_artificiels_13_1.jpg

in_out_paradis_artificiels_14_1.jpg

in_out_paradis_artificiels_15_1.jpg

Forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr612416689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása