Szubkultúr

Nem pusztán edények, szobrok is

2016. július 01. - Succubus

Keiko Masumoto munkái túllépnek a funkcionalitáson és öncélúan hirdetik a szépség diadalát. Ezek a tárgyak már nem használati eszközök, sokkal inkább szobrok, amelyekben nyomokban még fellelhető az eredeti rendeltetési céljuk, ez szolgáltatja ugyanis az alapot a munkákhoz.

Ám az előbb Kiotóban, majd Londonban kerámiát tanuló japán művész nem közönséges agyagedényeket készít, azokat látszólag véletlenszerűen kiválasztott egyéb tárgyakkal, állatokkal és épületekkel ötvözi, szobrokká avanzsálva így a műveket. A tányér itt már nemcsak egy tányér, hanem egy pagoda vagy repülőgép egyik meghatározó darabja is egyben, a hagyományos urna pedig egy több sávos alagutat rejt a belsejében, vagy épp egy polip csavarodik rá. Masumoto a tradicionális formákat és technikákat ötvözi a modernnel, az iparművészetet a képzőművészettel, a keleti gondolkodást a nyugatival, melynek végeredményei e furcsa hibrid tárgyak, melyek mindenképp kiemelik alkotójukat az átlagból.

 

008_kinkakuji_plate.jpg

exh201007160006.jpg

icn-19.jpg

icn-20.jpg

keiko-masumoto-ceramics-1.jpg

keiko-masumoto-ceramics-2.jpg

keiko-masumoto-ceramics-3.jpg

keiko-masumoto-ceramics-4.jpg

keiko-masumoto-ceramics-5.jpg

keiko-masumoto-ceramics-6.jpg

keiko-masumoto-ceramics-8.jpg

keikomasumoto11.jpg

kepkivagas_3.JPG

white-heron_crop.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr718858456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása