Szubkultúr

Nagyon eljárt az idő a ’90-es évek csúcstechnológiája felett

2016. május 25. - Succubus

Szörnyű, de már húsz éve annak, hogy a walkman és a vonalas telefon még menő holminak számított. Ugyanez igaz a videolejátszókra, vagy akár a sima kazettás magnókra is. Na és a kézi kamerák? Emlékeztek még arra, mikor a férfiak folyton ilyennel mászkáltak a nyaralásokon, ballagáson és minden fontosabb eseményen?

A CD felvirágzása is ekkor kezdődött, a walkman mellé megjelent a discman, és a Nintendo sem a filmgyártáson törte a fejét akkoriban, mert vígan megélt a játékgépek és a hozzá készült videojátékok eladásából. Ekkor kezdtek divatba jönni a kis színes tévék, megalapozva azt a trendet, hogy minden szobába kerüljön legalább egy tévékészülék. Az újságírók még nem a mobiljukkal rögzítettek hangot, erre ugyanis külön eszközük volt: a diktafon. A faxról a mai gyerekeknek fogalmuk sem nagyon lehet, a nyomtatók azonban túlélték, sőt, ma már 3D-ben is nyomtathatunk. És a mai tablet sem csak úgy a semmiből született, a palmtop kifejezés biztosan dereng még néhányaknak… Volt viszont már ekkor is notebook és személyi számítógép, szigorúan a gépházra helyezett monitorral, eddigre már a mosogatógépet is feltalálták, és a mikrosütő is létezett, igaz, még a nyolcvanas évek kockadizájnját követte a megjelenése. A fényképezésre ellenben külön eszközt használtak az emberek, mert hol volt még akkor a szuper fényképezős mobilteló… Az akkori csúcstechnológia ma már a múlt, húsz év alatt nagyot változott a világ. Ezt szemléltetendő, jöjjenek hát a legjobb vételek „nyugatról” 1994-ből, egy Reddit-felhasználó jóvoltából.

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-7.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-1.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-2.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-3.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-4.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-5.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-6.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-8.jpg

this-best-buy-flyer-from-1994-shows-how-fast-technology-has-changed-9.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr968743830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása