Szubkultúr

Modern kori kövületek

2013. december 11. - Succubus

Gondolkoztatok már azon, hogy mi marad utánunk a jövő nemzedékeinek? Milyen 20. és 21. századi relikviákat ásnak majd ki a földből az elkövetkező évszázadok régészei és történészei? Feltéve persze, ha lesz még akkor emberiség... Christopher Locke eljátszott a gondolattal, hogy vajon milyen kövületek keletkeznek majd a modern kor emberei után.

Iszonyú gyorsan változó világunk már-már abszurd sebességre kapcsolt, ami pár éve még új volt és menő, az ma már „őskövületnek" számít. (A jelenség egyébként a South Park alkotóit is megihlette, mármint a gyorsan a változó divat, az „ez már lejárt lemez" témaköre, íme, az ide vonatkozó rész az „ősrégi" 3. évadból, amelyben Kyle mindig egy lépéssel le van maradva a többiek mögött: Chinpokomon.) A hipergyors evolúciót leginkább a technikai eszközeinken érzékelhetjük, ijesztő és egyben szomorú megtapasztalni, hogy milyen gyorsan lesz a jelenből múlt. Christopher Locke segítségével most egy kis időutazásban lesz részünk, az amerikai művész ugyanis a természetet megszégyenítő módon változtatott kővé mindenféle néhány éve, évtizede még csúcstechnológiásnak számító kütyüt: joystickot, kazettát, telefont, irányítót... Lock betonból és penészből, valamint egy titkos összetevőből készített alkotásai nagyszerűen szemléltetik jelenkori eldobható világunkat, mai fogyasztó társadalmunk tárgyakhoz való viszonyát.

Christopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-11.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-10.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-4.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-2.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-3.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-6.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-5.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-1.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-8.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-9.jpgChristopher-Locke-Heartless-Machine-Fossils-7.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr455686108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2013.12.12. 15:32:15

Es ezert valaki modern muveszet cimen penzt markol fel.

Ha ezt tudom veszek egy zsak cementet, kionto formakat.

Rémbódess 2013.12.12. 15:46:39

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Miért? A legtöbb kortárs festő művéhez meg csak egy pár tubus tempera kell. A technika csak egy igen kicsi része a művészetnek. Bizonyos kontextusban egy üresen hagyott vászon is művészet, ha éppen a "művész nem csinált semmit" üzenetet sikerül a megfelelő kontextusba helyezni.
süti beállítások módosítása