Szubkultúr

Nyilvános kerti wc japán módra

2013. október 29. - Succubus

Adva van egy kert, meg benne egy budi. Ebben eddig semmi különös nincsen, hisz számtalan ilyet látni még ma is, ha az ember falvakban jár. Sou Fujimoto, japán építész egyedi tervezésű illemhelye azonban nem magáncélra, hanem nyilvános használatra készült, ráadásul átlátszó fallal, szóval, aki szemtanúk nélkül szereti elintézni a dolgát, egyedül kell, hogy használja az egész 200 négyzetméteres területet, melyet a betolakodók és a kíváncsi tekintetek elől egy két méter magas rönkkerítés véd. A tojásformájú kert, amit különböző növények, fák és virágok díszítenek, tehát ugyanúgy az illemhely része, mint a benne található üvegfülke a wc-vel és a mosdóval, amihez egyébként egy kis ösvény vezet oda a kertkaputól. A különleges kerti üvegbudi Ichiharában, egy vonatállomás közelében található, és bárki számára lehetőséget ad arra, hogy, akárcsak eleink, a természetben, nyitott térben, szép zöld, meditatív környezetben, ám korunknak megfelelőlen, 21. századi kényelemben végezhesse el a szükségletét, egyedül, mégis nyilvánosan.

sou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-01.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-02.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-03.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-04.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-05.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-06.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-07.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-09.jpgsou-fujimoto-public-toilet-in-ichihara-designboom-08.jpg

 

Fotó: Iwan Baan, forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr625604864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.10.30. 15:14:57

A piktogram szerint női WC. Mindig is tudtam, hogy nagy perverzek ezek a kis fickók...
süti beállítások módosítása