Szubkultúr

Lakj úgy, mint egy öröklétre szenderült fáraó!

2013. szeptember 30. - Succubus

Az alább látható piramis formájú házban mindenki kicsit halott egyiptomi fáraónak érezheti magát, ám múmiáktól, átkoktól, sötéttől és dohtól ezúttal nem kell tartani. A letisztult formavilágú, egyszerre archaikus és futurisztikus otthont a mexikói Juan Carlos Ramos tervezte egy építészeti pályázat keretében. A ház különlegessége az elülső falat kiváltó hatalmas üveghomlokzat, ami a többi oldalon található ablakokkal együtt rengeteg fényt, valamint alapos betekintést enged a belső térbe.

A többszintű lakótér egy nappaliétkezőt, két hálószobát, konyhát, erkélyeket, könyvtárhelyiséget, garázst, sőt még egy lemezstúdiót is rejt, ügyesen gazdálkodva a hellyel, jól elkülönítve egymástól az egyes funkciókat. Kicsit olyan lehet benne, mintha kirakatban élne az ember, ezért a piramisotthon csak olyanoknak ajánlható, akiket ez nem zavar – pl.: a skandinávok –, de még jobb, ha a tulaj fákkal körülvéve, kellő távolságban lakik a szomszédoktól és a kíváncsi tekintetektől, ahogyan azt a tervező is megálmodta a képek tanúsága szerint.

PyramidHouseJuanCarlosRamos2.jpgPyramidHouseJuanCarlosRamos3.jpgPyramidHouseJuanCarlosRamos4.jpgPyramidHouseJuanCarlosRamos1.jpgPyramidHouseJuanCarlosRamos5.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr945541296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása