Szubkultúr

Egyszemélyes könyvtár az erdő mélyén

2013. június 11. - Succubus

Peter Gluck tervezte azt az erdő mélyébe rejtett könyvtárt, mely a New York állambeli Catskill-hegység fái közé épült, egy család magánterületén. A masszív, erődszerű, teljesen zárt épületet úgy alakították ki, hogy megvédje a benne lévő értékeket az időjárás viszontagságaitól.

A könyvtár kétszintes: alul található a mintegy 10 000 darabos könyvgyűjtemény, az emeleten pedig kényelmes kutatószobát rendeztek be íróasztalokkal és kanapéval. Az alaprajz szerint a könyvtár ajtaja az egyik fal szélén van valahol, de ezt, a képeket látva, jól álcázta a tervező.

kutatokonyvtar7.jpgkutatokonyvtar6.jpgkutatokonyvtar4.jpgkutatokonyvtar2.jpgkutatokonyvtar3.jpgkutatokonyvtar.jpgkutatokonyvtar5.jpggluck-scholar-library-ny-designboom-11.jpggluck-scholar-library-ny-designboom-13.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr995355459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása