Szubkultúr

Edouard Martinet újrahasznosított fémszobrai

2016. április 28. - Succubus

A francia Edouard Martinet nagyszerű alapanyagot lát az autó-, motor- és kerékpáralkatrészekben, illetve más, háztartásban fellelhető hulladékokban, ezekből készíti elképesztően menő, madarakat, bogarakat és egyéb, a szecessziós művészek által is kedvelt állatfajtákat megformázó, mérnökien precíz fémszobrait.

A szobrok részletgazdagsága egy laikus számára is meggyőző, ráadásul minden darab forrasztás nélkül, csupán csavarok és egymással tökéletesen illeszkedő elemek felhasználásával készült, mintha egy puzzle darabjaiból állna össze. Martinetnek hála számtalan biciklilánc, ablaktörlő, rugó, motorlámpa és alapvetően kidobásra ítélt fémalkatrész úszta meg a beolvasztást, imádkozó sáskaként, lepkeként, szardíniaként, szitakötőként, varjúként vagy varangyként funkcionálva tovább. A szemétművészet eme remekei nemcsak a szecesszió, de a steampunk és az újrahasznosítás híveinek a tetszését is elnyerhetik. Engem kicsit a régi felhúzhatós fémjátékokra is emlékeztetnek, kár, hogy ezek nem ugrálnak, úgy még tökéletesebb lenne a hatás.

 martinet-1.jpg

0000728c.jpeg

edouard-martinet-recycled-bikes-metal-animal-sculptures-5.jpg

insect-sculptures-edouard-martinet-1.jpg

martinet-11.jpg

martinet-12.jpg

martinet-13.jpg

martinet-2.jpg

martinet-3.jpg

martinet-4.jpg

martinet-5.jpg

martinet-6.jpg

martinet-7.jpg

martinet-8.jpg

martinet-9.jpg

n24.jpg

steampunk-sculpture-from-scrap-metal-and-bike-parts-by-edouard-martinet-03.jpg

tumblr_mtt8y58enc1rw872io4_r1_1280.jpg

martinet-10.jpg

edouard_martinet.jpg

Forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr908669630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása