Szubkultúr

Giccsesen szép képek Oroszországból

2016. április 21. - Succubus

Sablonos témaválasztás és tömény nyál keveredik a moszkvai Kristina Makejeva képein, amelyek ennek ellenére, vagy talán éppen ezért mégis elbűvölőnek hatnak, mintha egy romantikus lányregényhez készültek volna illusztrációnak. Talán a túlzott érzékenység, vagy a szélsőséges időjárási viszonyok, esetleg a sok vodka okozza, de az oroszok különösen hajlamosak a túlzásokra. Makejeva fotóit is áthatja egy kissé az ízléstelenség és főként a kislányos romantika, de pont ettől lesznek igazán oroszosak és szerethetők.

Legyen a téma a természet szépsége és az évszakok változása, vagy egy városi látkép, esetleg egy szépséges enteriőr, ugyanaz a reklámkép hatású profizmus tükröződik vissza a képekről, amelyek háttérképként, vagy akár plakátként, falinaptárként is megállnák a helyüket. A fotókról, melyeken vagy egy fiatal lány, vagy Makejeva vörös macskája a központi figura, már messziről lerí, hogy női kezek készítették, melyek a Photoshopot sem vetik meg. Szimmetrikus kompozíciók, hétköznapi témák és virágok mindenütt, mindez roppant giccsesen. Az embernek néha az az érzése, hogy mintha már látta volna ezeket a beállításokat valahol. Ezek nem olyan képek, hogy azonnal leesik tőlük az állad, hiszen nincs meg bennük az egyedi ötlet és a sugárzó kreativitás, mégis szívderítő vetni rájuk egy pillantást, mert emlékeztetnek arra, hogy a világ szép, és ha képszerkesztővel kicsit rásegítünk, akkor pedig még szebb, olyan, mint egy mese, de legalábbis egy falikép valamelyik lakberendezési áruházból.

9mjhqbl7ru4.jpg

yaef-an1zwe.jpg

zbqwtzvxxjc.jpg

zknhlwdm9_4.jpg

hmet_5vydpm.jpg

hmmjtcwc22u.jpg

jswbuzlfaxk.jpg

lz9grqi72pg.jpg

npzo3xmlvns.jpg

nxuvg6y5o9u.jpg

o8bnkntz9gg.jpg

odhjcg2srng.jpg

ooosl6lb8uk.jpg

oyfha8lqs-q.jpg

 

poiqdn1iodc.jpg

tblguhd-f3u.jpg

uapfvjhnuu4.jpg

ukuygbuixru.jpg

ulen5l3sgz0.jpg

vqlouveqfpi.jpg

wjdbtayskde.jpg

x7msx_eu6uo.jpg

0lvmwogkmqy.jpg

0tmxq2hkepe.jpg

5-qpbmlukhy.jpg

7ezt9-3np5i.jpg

84iw2gzg160.jpg

9yrmvedjge4.jpg

behi7fm9iny.jpg

btrhd1fkno8.jpg

cizn2ewm4jg.jpg

d8zcydjlqme.jpg

e3q7lp_exvi.jpg

eaoyqmbfjku.jpg

ezus9ijhvye.jpg

fdywa_zb_w0.jpg

g6dhecndcik.jpg

gldv9zkgkxo.jpg

gvqjunkmcyq.jpg

lb-7oabc6fe.jpg

ocfkccizwpu.jpg

zywncevzse4.jpg

gzjoutrxs7g.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr158649906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momina 2016.04.22. 20:28:15

Több fotó már annyira szép Moszkvának, hogy London :D

Succubus 2016.04.26. 10:46:17

@Momina: Segítek értelmezni a lényeget: a fotós orosz, az ő származási helyét jelöli az Oroszország a címben. :D
süti beállítások módosítása