Szubkultúr

Lépj be a festményekbe és emeld új szintre a kiállításlátogatás élményét!

Mobil- és tabletbarát tartalom

2018. március 20. - Succubus

Melyik művészetkedvelő ne vágyott volna arra, hogy belépjen egy festmény világába és bebarangolja a festett vidékeket? A Harry Potter-könyvekben mindez persze megoldható, de ott is mágia szükségeltetik hozzá, most viszont már eljutottunk arra a szintre, hogy a valós világban a „mugliknak” is megadatik ez a lehetőség a 360 fokos videóknak hála.

Már a jövőt éljük tehát az eddig csak a mesékből és sci-fikből ismert lehetőségekkel, jelenthetjük ki mindezt annak fényében, hogy milyen elképesztő videókra lehet bukkanni a YouTube-on, amik a festmények különleges világába repítenek bennünket. Bár a tökéletes élményhez nem árt egy VR-szemüveg, de igazából mobiltelefonon vagy tableten is lenyűgöző a hatás, a lényeg az, hogy minden irányban tudjuk mozgatni a képernyőt. Többek közt Dalí, Van Gogh és Monet univerzumába nyerhetünk így betekintést, sétálhatunk a szürreális építmények és alakok közt Dalí sivatagában, kitekinthetünk Van Gogh szobájának ablakából a csillagos égre, hogy aztán egy lenyűgöző virtuális sétára induljunk Monet  színpompás vízililiomai között. Próbáld ki te is a festménynézegetés új szintjét, ami szerintem majdnem akkora, ha nem nagyobb élvezetet nyújt, mint egy valódi múzeumlátogatás! És még csak ki sem kell lépni hozzá a szobából!van_gogh_csillagos_ej.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr1913754910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása