Szubkultúr

3D-s impressziók újrahasznosított műanyagokból

2016. augusztus 11. - Succubus

Repülnek, futnak, úsznak, átadva magukat a szabadság érzésének. Sayaka Ganz a mozgásban lévő állatok dinamikáját ragadta meg különlegesen szuggesztív szobrain. Műveivel azt szerette volna bemutatni, mit érezhet egy ló vágtázáskor, ahogyan végigsuhan a szél a sörényén, vagy hogy milyen lehet egy delfinnek úszás közben, miközben a bőrét hullámok és a napfény simogatja.

Csak ha közelebb lép a látogató, veszi észre, hogy a falakból kiugró, illetve a mennyezetről függő szobrok valójában mind újrahasznosított műanyagból készültek, ezen belül is leginkább konyhai eszközökből, salátáskanalakból, villákból, tojástartókból, melyeket használtan vásárolt a művész, illetve gyűjtött be a családtagoktól és barátoktól, majd festett le és hajlított a kívánt formára. A jelenleg az USA-ban tanító japán szobrásznő úgy viszonyul a műanyageszközökhöz a munkája során, ahogyan Van Gogh kezelte ecsetet, apró részecskékre bontja az egészet a pillanatnyi élmény által vezetve, mely csak akkor áll össze egésszé, ha távolról nézünk a műre. Innen jön önnön stílusdefiníciója is, a 3D-s impresszionizmus, mely túlmutat a szimpla művészeten és egy fontosabb mondanivalót is közvetít: a környezetünk védelmét.

sayaka-ganz-makes-animals-in-motion-from-reclaimed-plastic-objects-57a68afbd19be_880.jpg

sayaka-ganz-makes-animals-in-motion-from-reclaimed-plastic-objects-57a9a2ab9edaa_880.jpg

midnd1es1.jpg

trav_ei_kia6s1.jpg

sayaka-ganz-makes-animals-in-motion-from-reclaimed-plastic-objects-57a9a2a170b82_880.jpg

sayaka-ganz-makes-animals-in-motion-from-reclaimed-plastic-objects-57a9a2a482a1c_880.jpg

sayaka-ganz-makes-animals-in-motion-from-reclaimed-plastic-objects-57a68b0112f11_880.jpg

f-oceansong.jpg

embraceact4m.jpg

f-teardrop.jpg

f-flare.jpg

fay9-1.jpg

citrine.jpg

f-wisdom1.jpg

pirika12e.jpg

nirvana0512.jpg

f-wayne.jpg

mg_9560e1.jpg

f-fogo.jpg

f-fengshui.jpg

dsc05166s.jpg

Forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr9410260904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása