Szubkultúr

Van Gogh újratöltve

2016. június 02. - Succubus

3D-hatású Van Gogh-képek járják körbe néhány napja a netet, páran arra vállalkoztak ugyanis, hogy Photoshoppal nyúlnak hozzá a híres festő ismert műveihez, és az eredeti festményekre nem jellemző módon újfajta mélységet adnak ezzel az alkotásoknak.

A legjobb Van Gogh-feldolgozásokat egy MelonShade nevű Reddit-felhasználó követte el, aki a makett effekt (tilt-shift) alkalmazásával emelte ki a térből Van Gogh képeinek központi elemeit, és keltette életre a festmények történéseit, mintha csak egy mozgókép egy-egy kimerevített pillanatát látnánk. A Van Gogh-ra jellemző lendületes és szaggatott ecsetkezelés egyébként magában hordozza, hogy mozgalmas hatásúak legyenek a festmények. Nem véletlen, hogy többeknek is a filmszerűség jut róla eszébe. Például  Dorota Kobiela és Hugh Welchman filmeseknek is, akik Loving Vincent címmel már jó ideje készítik önkéntesek segítségével az első festményanimációs Van Gogh-mozit a művész képei alapján, melyre a Kickstarteren gyűjtötték össze a pénz. A film első előzetese idén februárban jött ki, ezt láthatjátok MelonShade munkái után.

van-gogh-tilt-shift-7.jpg

van-gogh-tilt-shift-1.jpg

van-gogh-tilt-shift-10.jpg

van-gogh-tilt-shift-11.jpg

van-gogh-tilt-shift-12.jpg

van-gogh-tilt-shift-13.jpg

van-gogh-tilt-shift-14.jpg

van-gogh-tilt-shift-15.jpg

van-gogh-tilt-shift-16.jpg

van-gogh-tilt-shift-17.jpg

van-gogh-tilt-shift-2.jpg

van-gogh-tilt-shift-3.jpg

van-gogh-tilt-shift-4.jpg

van-gogh-tilt-shift-5.jpg

van-gogh-tilt-shift-6.jpg

van-gogh-tilt-shift-8.jpg

van-gogh-tilt-shift-9.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr48770672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása