Szubkultúr

Egy indonéz grafikus meghajlította a teret

2016. április 15. - Succubus

Képzelj el egy világot, ahol nincsen határvonal fent és lent között, ahol derékszögben hajlik a tenger és másként hat a gravitáció, ahol az általad ismert világ csak egy rés egy jóval összetettebb valóság szövetén. Hát mi most bekukucskálunk ezen a résen, amit egy indonéz grafikus képzelete nyitott meg nekünk, és csupa ismerős dolgot látunk majd, csak kicsit másként, mint ahogy azt normál esetben megszokhattuk.

Alternatív dimenziók tárulnak fel Jati Putra szürreális képein, pedig emberek, állatok, hajók, épületek és tájak láthatók rajtuk, olyan hétköznapi dolgok, amikben eredetileg nincsen semmi meglepő. Mi azonban mégis meglepődünk, mert itt semmi sem szokványos. Az, aminek lent kéne lennie, fent van, aminek meg fent, az alulra kerül. Így lehetséges szörfözni a felhőkön és tengeri élőlényeket látni a fejünk felett. Így nőhetnek fák az égből is, és lehetnek csillagok a lábunk alatt, szelhetik hajók a levegőt, vagy sétálhatnak emberek gondtalanul a házfalakon. Putra képein minden egyes alkotóelem valós, csak épp a tér hajlik meg, és emiatt kifacsarodik a világ. Az ötlet igazából nem bonyolult és talán nem is igazán újszerű: egy kis tükrözés, egy kis hajlítás, egy kis összemosás, és már meg is van az alkotás, de talán épp az egyszerűségéből fakad a siker, hiszen a megvalósítás viszont mindenképpen látványosra, még ha talán kissé hatásvadászra is sikerült. Jati Putra képei kicsit mindenkinek ismerősek lehetnek, ha máshonnan nem is, hát az álmainkból biztosan.

jati-putra-pratama_art_1.jpg

kepkivagas.JPG

rgabche.jpg

jati-putra-digital-manipulations-landscapes-designboom-02.jpg

jati-putra-digital-manipulations-landscapes-designboom-04.jpg

jati-putra-digital-manipulations-landscapes-designboom-07.jpg

jati-putra-instagram-3.png

jati-putra-pratama_art_3.jpg

jati-putra-pratama_art_4.jpg

jati-putra-pratama_art_5.jpg

jati-putra-pratama_art_55.jpg

jati-putra-pratama_art_6.jpg

jati-putra-pratama_art_7.jpg

kepkivagas6.JPG

jatiputra01.jpg

jatiputra02.jpg

jatiputra03.jpg

jatiputra04.jpg

jatiputra05.jpg

jatiputra06.jpg

jatiputra08.jpg

kepkivagas2.JPG

kepkivagas3.JPG

kepkivagas4.JPG

kepkivagas5.JPG

remixes_remix-1455401848765-52ffe6c6b95d.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr958629792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.04.16. 13:19:58

Amúgy, akit az igazi görbül tér érdekel, itt olvashat egy egész érthető összefoglalót a relativitáselméletről:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid023

(A legfelső sor a kép tetején, "Relativitáselmélet". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

p_ilonka 2016.04.17. 10:31:19

Harminc éve, az Interpress magazin közölt rendszeresen ilyen képeket.
süti beállítások módosítása