Szubkultúr

Smink helyett Photoshop?

2013. december 17. - Succubus

Mai világunkban a szépség szinte mindennél fontosabb, a nőktől meg aztán pláne elvárják, hogy gyönyörűek és csinosak legyenek. Lassan egyáltalán nem számít, hogy ki milyen ember, mennyi esze van, miben tehetséges, hogyan gondolkodik dolgokról, vagy hogy mennyire szorgalmas és megbízható, sokan csak a külső, az uniformizált szépségideálhoz való hasonlóság alapján ítélnek meg egy embert. Egy nő, ha meg akar felelni modern korunk igényeinek, sminkben jár, hangsúlyozza a szemét és a száját, a szemöldökét szedeti, a szempilláját és a haját festeti, ha kell póthajat is betetet. De hiába a sok próbálkozás, ha végeredmény meg sem közelíti a reklámokban, divatmagazinokban látható modellek és celebek tökéletes külsejét.

Pedig köztudott, hogy a ragyogó szépségű sztárok elsősorban minek, pontosabban kinek köszönhetik irigylésre méltó külsejüket, és itt most nem a plasztikai sebészekre gondolok, bár ez a téma is megérne egy külön misét. Sokkal inkább a grafikusok azok, akik egy képszerkesztő program segítségével és néhány egyszerű trükkel bárkiből álomnőt varázsolnak a hirdető igényei szerint. Tökéletes orr, ideális arcforma, hatalmas szemek, duzzadt ajkak, makulátlan bőr, hosszú láb? Nem gond, a Photoshop bárkiből álomnőt csinál - sugallja Anna Hill négy álreklámplakátja, aki megelégelve a hamis képeket közvetítő divatfotókat, melyeknek sokszor köze sincs a valósághoz, készített négy szarkasztikus hangvételű hirdetést, melyek a Photoshopot mint a manapság legmenőbbnek számító kozmetikai terméket, a szépség elérésének legfőbb eszközét reklámozzák. Hill tehát négy elgondolkodtató plakáttal reflektál álságos világunkra, melyben a mű a szép, a többiek meg mehetnek a búsba. Csajok, ti mit szólnátok egy tubus Photoshophoz?

photoshop-beauty-campaign-parody-1.jpgphotoshop-beauty-campaign-parody-3.jpgphotoshop-beauty-campaign-parody-2.jpgphotoshop-beauty-campaign-parody-4.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr455696477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása