Szubkultúr

Életképek Dél-Kínából 3D-ben

2013. november 13. - Succubus

Emlékeztek még a nyolcvanas évek térbeli hatású kihajtogatós mesekönyveire? A Csipkerózsikára például... Ehhez a több száz éves technikához nyúlt vissza Colette Fu fotós is, aki Kína Yunnan tartományának sokszínűségét mutatja be különleges 3D-hatású munkáin, melyeket We are Tiger Dragon People címmel rendezett sorozatba. Fu hat évig fényképezett Kína eme délnyugati szegmensében, melynek termését kihajtogatós könyvekben mutatja be a nagyközönségnek. Fesztiválok, tájak, gasztronómia, viselet - a művésznő nyitott szemmel járta a vidéket, ahonnan felmenői is származnak, és fotózta le az ország kulturális sokszínűségét, mindenre rácsodálkozva, hiszen ő már nem Kínában, hanem New Jersey-ben nőtt fel. Fu tíz éve foglalkozik kihajtogatós könyvek készítésével, amit nagyon élvez, hiszen alkotás közben egyszerre hódolhat több kedvenc tevékenységének, az utazásnak, a fényképezésnek és különböző kézművestechnikáknak, melyek együttes eredményeképp végül látványos könyvszobrokként testesülnek meg úti élményei.

pop-up-Colette-Fu.gifColette-Fu-Pop-ups-5.jpgColette-Fu-Pop-ups-6.jpgColette-Fu-Pop-ups-4.jpgColette-Fu-Pop-ups-2.jpgColette-Fu-Pop-ups-3.jpgColette-Fu-Pop-ups-11.jpgColette-Fu-Pop-ups-8.jpgColette-Fu-Pop-ups-10.jpgColette-Fu-Pop-ups-12.jpgColette-Fu-Pop-ups-7.jpgredhatyao2.jpgfu07detail02.jpgstatic.squarespace.com.pngdogsm.jpg21d.jpg21e.jpg12_1.jpg4_3.jpg9_1.jpg

Forrás: innen, innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr755631292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása