Szubkultúr

Különleges pihenőpavilon Japánból

2013. november 12. - Succubus

Elsőre gördeszkapályának néztem, pedig valójában pihenőhelyként funkcionál a japán építész, Ryue Nishizawa által tervezett érdekes formájú építmény, amely leginkább úgy néz ki, mintha két hatalmas, némileg meghajlított papírlapot odafeszítettek volna néhány fa köré, embermagasságnyi helyet hagyva köztük. A pihenő belsejében egy egyszerű, íves vonalú padot helyeztek el, és bár az egész, nyitott lévén, szellős kissé, az esőtől kétségkívül megvéd, sőt még árnyékot is ad. A Kagawában, zöld környezetben található Fukita pavilon színben jól harmonizál a környezetével, egyik oldala ráadásul egy fát ölel körül, amely így segít közelebb hozni a természetet a helyiekhez, akik kiszakadva egy kicsit a rohanásból, itt néhány pillanatra megpihenhetnek, szemlélődhetnek, beszélgethetnek, ám a japán szokásoknak megfelelően mindezt természetesen cipő nélkül.

ryue-nishizawa-fukita-pavilion-designboom-04.jpgryue-nishizawa-fukita-pavilion-designboom-03.jpgg5_1.jpgg15.jpgg6.jpgg10.jpgg4_1.jpgg13.jpgg14.jpgg9.jpgg24.jpgg1_1.jpg

 

Képek: jacomejp, forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr575629014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása