Szubkultúr

Mindent az érzékeknek

2013. november 04. - Succubus

A brazil Henrique Oliveira újrahasznosított fából állítja össze elképesztő installációit, köztük az alábbi képeken látható csodát, mely a Parada dos Quasólitos címet kapta alkotójától. A hatalmas, belül üreges és bebarangolható szobor leginkább egy fából készült barlangra hasonlít, és 2014. január 5-ig egy frankfurti, Brazília művészetét a hatvanas évektől napjainkig bemutató kiállításon tekinthető meg. Oliveira imádja az érzéki és lendületes görbe vonalakat és formákat, valamint a tipikus brazil építőanyagot, a fát, melyek együttes, művészi igényű kombinációja egy különleges monstrumban csúcsosodik ki és nyújt óriási élményt a látogatóknak, akik körül, egy szűk kapun át belépve az építménybe, azonnal megszűnik a tér és az idő, csak a lépteik nyomán visszhangzó különös nyikorgó hangzás, a fények és árnyékok játéka, a kemény, mégis kellemes tapintású felületek és a jellegzetes faillat jut el az érzékeikig.

henrique-oliveira-the-origin-of-the-third-world-designboom-04.jpghenrique-oliveira-the-origin-of-the-third-world-designboom-07.jpghenrique-oliveira-the-origin-of-the-third-world-designboom-06.jpghenrique-oliveira-the-origin-of-the-third-world-designboom-05.jpghenrique-oliveira-the-origin-of-the-third-world-designboom-03.jpghenrique-oliveira-the-origin-of-the-third-world-designboom-05.jpgIMG_20130930_110715.jpg

 

Fotók: Schirn Kunsthalle Frankfurt, Norbert Migueltz, 2013, forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr205614246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása