Szubkultúr

Japánul hogy ugatnak a kutyák?

2013. október 26. - Succubus

A különböző állatfajták egyedei kontinenstől függetlenül mindenhol ugyanúgy „beszélnek” – legalábbis én még nem hallottam állatnyelvjárásokról –, és bár, mint a nevük is mutatja, az állathangutánzó szavak hallás után, hangutánzással keletkeztek, azaz minden nyelvben megpróbálták a megfelelő betűkapcsolatokkal visszaadni az állathangokat, óriási eltérések lehetnek az egyes nyelvek szavai között. Jöjjön tehát egy képes állathangutánzó kalauz James Chapmantől, amely 14 nyelv, köztük a magyar szavaiból válogat. Akit ennél részletesebben érdekel a téma, itt talál egy táblázatot a különböző nyelvek állathangutánzó szavaival. Míg a macskák nyávogása néhány kivételtől eltekintve a legtöbb országban hasonló, a kutyáknál már vannak különbségek, melyek elsősorban az egyes nyelvek eltérő hangkészletéből adódnak. Hiába, ahány nyelv, annyi állathangutánzó szó, még ha a kutya Japánban is csak kutya, függetlenül attól, hogy milyen nyelven ugat. 

animal-sounds-in-different-languages-james-chapman-4_1.jpg

animal-sounds-in-different-languages-james-chapman-1-1_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-1-2_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-6_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-3_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-5_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-2_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-8_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-7_1.jpganimal-sounds-in-different-languages-james-chapman-10_1.jpgtehenes.jpg

 

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr385600124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása