Szubkultúr

A kőnek is van lelke...

2013. október 21. - Succubus

Kalmár Bence Mádhava, jelenleg Angliában tanuló magyar fotós szenvedélye a kísérleti fotózás és portrékészítés. E kettőt sikerült ötvöznie egy iskolai projekt keretében, melynek témája az identitás, önmeghatározás ábrázolása volt. Kalmár Kő és ezüst nevet viselő munkája tulajdonképpen egy fekete-fehér portrésorozat barátokról, rokonokról, ismerősökről, melynek különlegessége abban rejlik, hogy papír helyett kövekre hívta elő képeit a művész.

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kő sem. Egy-egy kődarab tehát ugyanúgy sajátos egyéni tulajdonságokkal bír, mint egy különálló ember, egy önálló identitás, ez az ősi természetes anyag következésképpen alkalmas lehet az iskolai feladat megoldására, gondolhatta Kalmár, aki kirándulásokon gyűjtötte össze munkájához a megfelelő kődarabokat. Az ötlet tehát megszületett, az alapanyag beszerzése is megtörtént, már csak a megvalósítást kellet kitalálni, azt, hogy hogyan használhatók fel a kövek a fotózásban, de Kalmár ebben sem tétlenkedett. A gondosan kiválasztott kövek felületét folyékony emulzióval (ezüst zselatin - innen a sorozat neve) kente be, száradni hagyta, majd hosszas tesztelés után sikerült kifejlesztenie egy működőképes technikát, melynek végeredményét most ti is láthatjátok az alábbi galériában.

madhava-photo-51.jpgHjvSZfP.jpg0RzMYoQ.jpgbdcXkvC.jpgTPqyZm1.jpghqhYB1P.jpgBFhIcNZ.jpgktxbQsa.jpgWcKRWaR.jpgPiDDyNX.jpgUQ1UgN4.jpgyQi76Sn.jpgEIPaKgQ.jpgr5MG6yu.jpg

 

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr905590484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása