Szubkultúr

Fenyő a házban

2013. október 05. - Succubus

Az A.Masow Design Studio színeiben Aibek Almasov építész tervezte azt a hengeres formájú, átlátszó építményt, amit egy kazah fenyőerdő mélye rejt az Almaty várost körülölelő hegységben. Az épület központi eleme egy élő fa, e köré húzták fel a minden díszítést nélkülöző négyszintes üvegtornyot, amelynek egyes emeleteit csigalépcső köti össze, ezen lehet feljutni egészen a lombkoronáig, olyan magasságba, ahol a madarak és mókusok is járnak.

A letisztult formavilágú ház természetesen nem lakhatási céllal épült az erdő közepén, hisz erre nem is lenne elegendő benne a hely, a tervező sokkal inkább modern spirituális elmélkedőhelynek, egyfajta üvegből épült, 21. századi elefántcsonttoronynak szánta a konstrukciót, válaszul felgyorsult világunkra, a nyüzsgő városi életből kiszakadni vágyóknak alternatívát teremtve, ahol a gyönyörű környezetben bárki úgy érezheti, hogy eggyé vált a természettel, akárcsak maga a fenyőfával összenőtt épület. Kicsit olyan ez - csak jóval nagyobb méretben -, mint amikor a kis herceg burát húzott a rózsa fölé Saint-Exupéry könyvében, csak a rózsával ellentétben nem valószínű, hogy ennek a fenyőfa is örül...

ready222.jpgww.jpgdwsq.jpgInterior.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr95552493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása