Szubkultúr

Előtérben a fa

2013. szeptember 30. - Succubus

Elől tehát a kép tárgya, egy-egy szépséges fa látható, a háttérben pedig egy négyzet alakú fehér vászon takarja ki a táj egy részét. Myoung Ho Lee fákról készített sorozata ezzel az egyszerű, a fotózást a festővászonnal ötvöző módszerrel emeli ki a fényképek központi elemét, melyek így elkülönülnek a környezetüktől és uralják a kompozíciót. A kép a képben hatás mellett e technika másik nagy előnye, hogy a fehér háttér előtt a fa teljes valójában, a legapróbb részletekig megmutatkozik.

Talán furcsán hangzik, de a vászon nem Photoshop segítségével került a különböző év- és napszakokban megörökített fák mögé, Myoung Ho Lee tényleg magával hurcolt egy óriási fehér lepedőt, és stábja segítségével kifeszítette a megfelelő helyszíneken. A digitális technika aztán abban volt a segítségére, hogy a tartórudakat és köteleket eltüntesse a képről. És hogy miért pont a fákat választotta a dél-koreai fotós? Hát, hogy felhívja a figyelmünket egy olyan hétköznapi, mégis egyedi és gyönyörű dologra magunk körül, amit már sokszor hajlamosak vagyunk észre sem venni.

canvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-9.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-4.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-8.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-1.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-7.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-10.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-6.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-2.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-3-600x249.jpgcanvas-backdrops-behind-trees-myoung-ho-lee-5.jpg


Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr725540912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása