Szubkultúr

Burjánzó függőkert egy párizsi tűzfalon

2013. szeptember 03. - Succubus

A párizsi Design Hétre (szeptember 9-15.) készült Patric Blanc botanikus és kertépítő szemet gyönyörködtető függőkertje, amely, lassan elérve végső pompáját, a francia főváros egyik belvárosi kereszteződését díszíti. Merthogy a kert, amelyet még márciusban kezdtek el építeni, mostanra kezd úgy kinézni, ahogyan azt tervezője megálmodta, teljes egészében zöldbe borítva a korábban kopár, szürke házfalat.

A különleges függőleges kert megépítéséhez összesen 7600, ezen belül is 237 különböző féle növényt használtak fel a 250 négyzetméteres és 25 méter magas falfelületen, a szó szoros értelmében megtöltve a sivár falat élettel. A projekt, melynek célja egy zöldebb, élhetőbb város létrehozása, nemcsak szép, de hasznos is, hiszen a növények remek hőszigetelők, elnyelik a vizet és persze még oxigént is termelnek. A fal hivatalos avatója szeptember 10-én lesz.

m18.jpg

m12.jpgm13.jpgm11.jpgm10.jpgm9.jpgm8.jpgm7.jpgm6.jpgm5.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr505493499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása