Szubkultúr

Titkos múzeum egy manhattani teherliftben

2013. július 23. - Succubus

Hát, nem egy Metropolitan, bár ez is New Yorkban található, csak éppen sokkal-sokkal kisebb és jóval kevesebb értékes műkincsekkel bír. Manhattan egyik mellékutcájában, nem messze a kínai negyedtől, egy eldugott, használaton kívüli teherliftben járunk, amely vadonatúj funkciót kapott: múzeumként üzemel. Kicsit olyan ez, mint nálunk a belvárosi romkocsmák, attól, hogy valami lepukkantnak néz ki, még lehet menő.

A különleges, csak hétvégén látogatható, rozsda borította kiállítóhelyet, amely egyébként nemes egyszerűséggel a The Museum nevet viseli, nehéz vasajtóval zárják, és elég nehezen észrevehető - ha épp nincs nyitva, talán rá sem bukkannak az arra járók. Egy ilyen unikális helyen a kiállítási tárgyak sem lehetnek szokványosak, a múzeum talált holmikat, városi érdekességeket, vintázs cuccokat állít ki. A tárlat amúgy folyamatosan cserélődik, mindig új látnivalót biztosítva a látogatóknak.

Abandoned-Freight-Car-Museum-1.jpgAbandoned-Freight-Car-Museum-2.jpgAbandoned-Freight-Car-Museum-3.jpgAbandoned-Freight-Car-Museum-4.jpgAbandoned-Freight-Car-Museum-5.jpg

 Fotó: Garrett Ziegler

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr945420112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása