Szubkultúr

Sportolás munkavégzés közben? Megoldható!

2013. június 21. - Succubus

Ülőmunkát végezni nem túl egészséges az emberi szervezet számára. Akinek ilyen munkája van, annak különösen fontos lenne a rendszeres testmozgás. Na de mi van akkor, ha az ember teljesen el van havazva, és nem fér bele az idejébe, hogy elugorjon egy edzőterembe? Erre is van kompromisszumos megoldás! Íme, öt plusz egy ötlet, azoknak, akik sportolás közben sem tudják abbahagyni a munkát!

15391680_l-1024x682.jpg

1.

4-treadmilldesk1.jpg

Az első megoldás roppant egyszerű: helyezzük az íróasztalunkat egy futópad fölé, így lesz az ülőmunkából pillanatok alatt futómunka. Praktikus ötlet, csupán egy megfelelő magasságú íróasztal, meg persze egy futópad szükségeltetik hozzá. A munkavégzés közbeni sportolásra talán ez a legtutibb kettő az egyben megoldás.

2.

1-fitdesk1.jpg

A következő verzió egészen hasonló az elsőhöz, csak itt nem futópad, hanem szobabicikli segítségével sportolhatunk. A szobakerékpárra már nem olyan egyszerű egy íróasztalt applikálni, ezért marad a laptop, ami kényelmesen elfér a sporteszközön. Gépelni is könnyebb biciklizés közben, mint a futva, íróknak, újságíróknak és titkárnőknek tehát ez a megoldás ajánlható.

3.

2-ballchair.jpg

Van persze olyan lehetőségünk is, hogy eleve sporteszközként is funkcionáló irodabútort vegyünk. Ilyen a gimnasztikai labdával egybeépített forgószék, melynek van egy árnyoldala is, ha épp nem sportolunk rajta, nem biztos, hogy túl kényelmes lesz a használata. De persze mondhatjuk azt is, hogy ezen a széken már a sima ücsörgés is sportnak számít.

4.

5-ergoergo1.jpg

Hasonló megoldást kínál a harmonikaszék is, mely többféleképpen is használható testünk karbantartására - és egyéb szórakoztató dolgokra is alkalmas, például könnyebb tárgyakat lőhetünk ki vele a szobában mindenfelé. A termék egyszerű puffként is megállja a helyét, dinamikus ülést biztosítva használójának. Szédülősök, részegek azért ne ezt válasszák!

5.

3-darryl.jpg

És végül jöjjön egy komplett edzőtermi berendezésként is használható irodaszett, mely asztali munkához és különféle erősítő gyakorlatok elvégzéséhez is egyaránt megfelelő. Az asztalhoz egy kivehető fiók is jár, valamint egy különálló függőleges állvány, amin egyéb sporteszközök, mint például egy ugrókötél vagy egy súlyzó is elfér.

+1.

hammacher_schlemmer_irodai_fitneszgep1309950347.jpg

Bónuszötletként pedig íme egy irodai fitneszgép, amit másfél millió forintért az amerikai Hammacher Schlemmer vállalat katalógusából lehet megrendelni egészségtudatos irodai alkalmazottak számára. Az ára miatt ne is ejtsünk erről több szót, biztos jó és hasznos lehet annak, aki megengedhet magának ilyesmit.

Forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr35371992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása