Szubkultúr

A világ a pókok szemszögéből

2013. június 21. - Succubus

Az argentin Tomas Saraceno súlyos, fémhuzalokból készített installációja tökéletesen lemodellezi, milyen érzés lehet pókként létezni a világban. A monumentális szerkezet felépítéséhez persze nem volt elég egy ember, a projekten egy egész csapat dologzott, mérnökök, biológusok, építészek és munkások közös összefogása révén született meg a műalkotás.

A düsseldorfi K21 Standehaus múzeumban június 22-étől látogatható pókhálós építmény önmagában is lenyűgöző látványt nyújt, de a legérdekesebb hatást akkor éri el, amikor emberek is mászkálnak rajta. Persze a látogatóknak figyelniük kell arra, hogy összehangoltan mozogjanak, hisz lépteikkel rezgéseket keltenek, amelyek a többieket simán kibillenthetik az egyensúlyból. Épp ezért a szerkezet korhatáros, 12 év alatt nem engednek fel rá senkit.

tomassaracenoinorbit01.jpgtomassaracenoinorbit02.jpgtomassaracenoinorbit06.jpgtomassaracenoinorbit08.jpgtomassaracenoinorbit04.jpgtomassaracenoinorbit07.jpgtomassaracenoinorbit03.jpgtomassaracenoinorbit05.jpg

Forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr825372093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása