Szubkultúr

Képregény látássérülteknek

2013. június 15. - Succubus

A képregényolvasás eddig nem a vak emberek kiváltsága volt, hiszen ha a szövegeket át is lehetett fordítani Braille írásra, a képekre ugyanez nem volt igaz. A német Philipp Meyer Braille írásos, Life című képregénye azonban kifejezetten látássérülteknek készült.

A kísérleti jellegű képregény minden szereplőjét egy-egy karika jelöli, mindegyik kicsit más textúrájú a könnyebb megkülönböztetés okán. Párbeszéd azonban nincs, a tervező a képek felismerésére helyezte a hangsúlyt a projekt során, hozzásegítve a vak embereket is a látók számára oly természetes vizuális befogadáshoz. A kétszereplős sztori ennek megfelelően egyszerű, az élet legfontosabb, látó és látássérült által egyaránt ismert dolgairól szól, mint találkozás, szerelem, születés, halál.

comic-for-blind-people-2.jpg

1_1.jpg3_1.jpg4_1.jpgthird.jpgprototype.jpgcharacters.jpgleporello.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr895362560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása