Szubkultúr

Életre kelt regények papírból

2013. április 25. - Succubus

Könyvet rongálni súlyos bűnnek számít olvasni szerető emberek szerint, ám Su Blackwell lenyűgöző könyvszobrait látva sokan gondolhatják, hogy ezúttal bocsánatos bűnről van szó.

A Nyugat-Londonban élő képzőművész eredetileg textil szakon végzett, ám diploma után váltott: papírral kezdett dolgozni. És milyen jól tette! Blackwell első könyvszobrát Graham Greene klasszikusa, A csendes amerikai ihlette, melyet további csodálatos alkotások követtek. Papírból készített installációin ténylegesen megelevenednek a könyvek, a szó szoros értelmében kilépnek a lapokról a szereplők, életre kel a történet, mintha egy varázspálca suhintásra történne minden.

Képkivágás.JPG

Képkivágás6.JPGKépkivágás9.JPGKépkivágás4.JPGKépkivágás13.JPGKépkivágás8.JPGKépkivágás2.JPGKépkivágás11.JPGKépkivágás14.JPGKépkivágás5.JPGKépkivágás15.JPGKépkivágás10.JPGKépkivágás12.JPG

Forrás: sublackwell.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr505246973

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.26. 13:39:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atrix Wry 2013.04.27. 08:27:17

Azt hiszem, én is azok közé a könyv-mániások közé tartozom, akik megszállottan szeretnek és vigyáznak egy könyvre, a polcon megnézik a gerincüket, ha arra járnak és nagyon sóhajtoznak, ha végigfuttatják egy-egy teljes sorozaton a szemüket. DE ez valami zseniális, nem is igazán rongálás, színtiszta alkotás. Nagyon tetszettek!
süti beállítások módosítása