Szubkultúr

Ruhák növényekből Föld napjára

2013. április 22. - Succubus

Április 22-e a Föld napja. Ezen a napon világszerte bolygónk megóvásának fontossága a téma a különböző rendezvényeken, és a következő növényekből készült organikus ruhák bemutatásával e blog szerzője is beáll a sorba az újrahasznosítás és a természetes alapanyagok használatára hívva fel ezáltal is a figyelmet.

veggie_dress-530x667.jpg

A tartósnak éppen nem, de szépnek és unikálisnak annál inkább nevezhető saláta-ruhaköltemények igazán környezetkímélők, hiszen elhasználódásuk esetén könnyen eldobhatók, és még csak a természetet sem szennyezik. Nem kell hozzá drága alapanyag, nem kell varrógép, csupán némi fűszál, virág és levél, no meg egy kis kreativitás és kézügyesség, és kész is a nagy mű. Azért semmi sem tökéletes, télen kicsit szellősek lehetnek e ruhák - bár örökzöldekből, vágott virágokból akkor is elkészíthetők -, ráadásul a pollenallergiások is elég rosszul lehetnek a közelükben, arról nem beszélve, hogy levéltetvek, bogarak látogatására is számíthat a „zöldruha"-tulajdonos! De szépnek szépek, és tulajdonképpen az emberiség legelső ruhái is hasonlók lehettek: Ádám és Éva szintén levelekkel takarták el magukat, miután ettek a Tudás fájáról.

Női ruhák virágokból, bogyókból, levelekből és fűszálakból

Az a levélkabát nagyon rendben van, de a többi ruha is elég menő, ráadásul mindig az évszaknak megfelelő növényekből készíthető el az egyszer használatos viselet.

Wear-Plants.jpgwearable-plants-2.jpgcat-dress.jpg.492x0_q85_crop-smart.jpg

robin-dress.jpg.492x0_q85_crop-smart.jpgrachel-dress.jpg.492x0_q85_crop-smart.jpglavendar-dress.jpg.492x0_q85_crop-smart.jpgNicole-Dextras1.jpg

Férfiaknak is jól áll a levélfelső...

...bár kicsit erdei manós a hatás, ezt elkerülendő, hogy kicsit komolyabbnak tűnjünk, viseljünk bátran bambusz aktatásákát a szetthez, mely remekül kiegészíti az összképet.

dave-rittinger-leaf-shirt-3-537x402.jpgecoman.jpg

Nemcsak ruhákat, cipőket is készíthetünk növényekből...

...tartósságuk, strapabírásuk azonban megkérdőjelezhető. Lábbeliknél próbálkozzunk inkább művirággal!

Plant-Shoes-Tree.jpg

Green-Shoes-Plant.jpg

Ádám és Éva itt már biztosan evett a Tudás fájáról...

Bill-OReilly-Argues-With-Pastor-Whether-Bibles-Jonah-Adam-And-Eve-Stories-Are-Real.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr325238881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása