Szubkultúr

Hugh Kretschmer reklámfotós szürreális univerzuma

2013. május 02. - Succubus

Az amerikai reklámfotós és fotóművész, Hugh Kretschmer több mint huszonkét éve készít humorral és iróniával átszőtt szürreális fotókat. Digitális képeit elsősorban a 20. század elején-közepén alkotó festők inspirálták, akiknek munkái már gyerekkorában lenyűgözték a művészcsaládban nevelkedő Kretschmert, és ez a szerelem aztán a későbbi pályafutását is nagyban meghatározta.

Képeire a szürrealista stílus legismertebb alkotói közül is talán a belga René Magritte hatott a legjobban, aki gyakran festett kalapos, arc nélküli alakokat, mely figurák Kretschmer munkáin is vissza-visszaköszönnek.

hugh-kretschmer-photography-12.jpg

hugh-kretschmer-photography-25.jpghugh-kretschmer-photography-21.jpghugh-kretschmer-photography-24.jpghugh-kretschmer-photography-23.jpghugh-kretschmer-photography-22.jpghugh-kretschmer-photography-26.jpghugh-kretschmer-photography-13.jpghugh-kretschmer-photography-17.jpghugh-kretschmer-photography-2.jpghugh-kretschmer-photography-19.jpghugh-kretschmer-photography-10.jpghugh-kretschmer-photography-3.jpghugh-kretschmer-photography-11.jpghugh-kretschmer-photography-5.jpghugh-kretschmer-photography-20.jpghugh-kretschmer-photography-14.jpghugh-kretschmer-photography-16.jpghugh-kretschmer-photography-9.jpghugh-kretschmer-photography-4.jpghugh-kretschmer-photography-8.jpghugh-kretschmer-photography-15.jpghugh-kretschmer-photography-7.jpghugh-kretschmer-photography-1.jpghugh-kretschmer-photography-6.jpghugh-kretschmer-photography-18.jpg

Forrás: www.hughkretschmer.net

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr165261987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása