Szubkultúr

Ez már a jövő, megérkezett a holoportáció!

2016. március 31. - Succubus

A Microsoft sem akar kimaradni a VR headsetek versenyéből, így a cég megmutatta nekünk a jövőt, azaz a holoportációt. A holo-videokonferencia, vagy egy közösen eltöltött családi vacsora a világ másik végén tartózkodó szerettünkkel immár nem csupán futurisztikus elképzelés, a cég Hololens technológiájának hála mindez valósággá vált.

microsoft-holoportation-1000x600.png

Merthogy a virtuális szemüvegeket nemcsak játékra lehet használni, legalábbis erről próbál meggyőzni most minket a Microsoft nevében Shahram Izadi, a Hololens kutatási részlegének vezetője, aki az alábbi videóban bemutatja, hogyan is működik ez az egész:

A holoportáció segítségével már nem csupán 2D-ben, a képernyő sík felületét bámulva társaloghatunk tőlünk távol lévő ismerőseinkkel, ezentúl ugyanis három dimenzióban is megkaphatjuk az élményt, így különböző interakciókba is keveredhetünk „holopartnerünkkel”, például adhatunk egymásnak egy ötöst.

holoportation-untextured-shape.png

Csupán két virtuális holoszemüveg szükségeltetik a nagy mutatványhoz, illetve a szobában elhelyezett 3D kamerák, amik beszkennelik az embert, és máris megelevenedik a Mézga családban is bemutatott illúzió, amikor is az éneklő Harangozó Teri életnagyságban jelent meg a szoba közepén. Utóbbi művésznő ugyan már nincs az élők sorában, haverjainkat azonban nyugodtan megidézhetjük hologram formájában, úgyhogy ez már tényleg tiszta Csillagok háborúja, csak győzzük felfogni ép ésszel.

holoportation-users-interacting.jpg

A technológia egyelőre megfizethetetlenül drága, de lehet, hogy hamarosan ez változni fog, ami, nem tudom, hogy mennyire lesz jó nekünk. Innen ugyanis már tényleg csak egy lépés a virtuális világba menekülés és a teljes elidegenedés, hisz minek mennénk már bárhová, ha elég csak elküldeni a holoképünket magunk helyett. Persze okosan is használhatjuk ezt az újítást, minden csupán rajtunk áll...

Forrás: innen

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr168548234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.01. 16:35:11

aki elsore a csaladi ebed kepe ugrott be egy tancoslany helyett, ott bajok vannak :D
süti beállítások módosítása