Kutya Miki egér füllel

2018. április 06. - Succubus

Ha kisállat, akkor legtöbben azt szeretjük, ha szőrös, puha, kerek arcú és gombszeme van. Goma, a kiskutya minden fenti kritériumnak megfelel, ráadásul van egy extrája is, vagy inkább szexepilje: a szupercuki Miki egér füle, ami több mint 60 ezer Instagram-követőt hozott már össze neki és gazdájának. Goma, akinek a neve japánul szezámot jelent, négyéves, Tokióban él és legfőképpen elképesztően aranyos!

bz-0qvuhpbd-png_700.jpg

Tovább

Állati jó kiegészítők

Csajos témával indítom az áprilisi posztjaim sorát immár a tavasz jegyében, elsősorban az állat- és természetbarátoknak kedvezve. Remek állatfigurákkal díszített kiegészítőket lehet ugyanis találni a neten, amik ajándéknak is kitűnők, és nemcsak a gyerekeknek lehetnek a kedvencei… Ráadásul ezek a holmik, amíg létezik még élő flóra és fauna, nem nagyom mennek majd ki a divatból.

Az emlősök, halak, madarak és egyéb állatfajták – a növények mellett – örök ihletforrásai a kézműveseknek és dizájnereknek, így állati jó kiegészítők kifogyhatatlan tárháza található meg az interneten. A MyModernmet jóvoltából most én is mutatok egy remek válogatást némi saját gyűjtéssel kiegészítve a kedvenc állatos csecsebecséimből. Persze ez csak a kezdet, aki tovább keresgél, még számtalan „feltétlenül beszerzendő dologra” lelhet a neten, legyen az ékszer, táska, ruhadarab, esernyő, szemüvegtok, bögre vagy egyéb használati vagy dísztárgy. Nem utolsósorban pedig mi magunk is készíthetünk ezekhez hasonlót…

animal-accessories-1.jpg

Tovább

Különleges, fából készült lebegő szigetek lephetik el Koppenhága vizeit

Ki ne vágyott volna mindig is egy saját szigetre, a többségnek azonban mindez pénz hiányában örökre megvalósíthatatlan fantazmagória marad! A dán Marshall Blecher különleges, fából készült úszó szigete azonban most közelebb hozhatja ezt az álmot a realitáshoz, vagy legalábbis egy privát sziget illúzióját keltheti annak használóiban.

A huszonöt négyzetméteres úszó platform egy újfajta közösségi térként szolgálhat a lakosságnak, ahol, ha csak néhány perc vagy óra erejéig is, de mindenkinek lehetősége lehet lazítani. A csónakkal megközelíthető, mindenki számára nyitott lebegő építmény a koppenhágai öböl vízén úszkál. A hagyományos technikával készült, fapadlózattal burkolt sziget közepén egy fa „nő” és biztosít némi árnyékot és szigetfílinget a platformon való időzéshez. A különleges úszó létesítmény tökéletes helyszín lehet napozáshoz, horgászáshoz, olvasáshoz vagy grillezéshez is akár, ha visszük magunkkal a megfelelő felszerelést hozzá. Blecher további szigeteket is tervezett kerttel, szaunával, színpaddal vagy akár búvárállomással turbózva fel őket, így mindegyik másfajta, speciális szórakozási lehetőséget nyújtana a dán vízimádóknak.

img_1_1521550505_1a9ea541606ad0ca34b74ec2b172f6a0.jpg

Tovább

Retró videojáték-hirdetések a nyolcvanas évek Japánjából

Lengén öltözött, nyuszifülekben és sportdresszekben feszítő lányok hirdették harminc éve a japán újságok hasábjain a Nintendo, a Sega és a Capcom legmenőbb videojátékait, melyekből most mi is ízelítőt kaphatunk a Flashbak jóvoltából, akik a nyolcvanas és kilencvenes évek pixeles grafikák által uralt világát, a videojátékok és játékgépek hőskorát idézik meg a mai szemmel nézve már nem annyira menő, sokkal inkább megmosolyogtató hirdetéseket tartalmazó, retró gyűjteményükkel.

publicites-japonaises-jeux-video-1980-8.jpg

Tovább

Lépj be a festményekbe és emeld új szintre a kiállításlátogatás élményét!

Mobil- és tabletbarát tartalom

Melyik művészetkedvelő ne vágyott volna arra, hogy belépjen egy festmény világába és bebarangolja a festett vidékeket? A Harry Potter-könyvekben mindez persze megoldható, de ott is mágia szükségeltetik hozzá, most viszont már eljutottunk arra a szintre, hogy a valós világban a „mugliknak” is megadatik ez a lehetőség a 360 fokos videóknak hála.

Már a jövőt éljük tehát az eddig csak a mesékből és sci-fikből ismert lehetőségekkel, jelenthetjük ki mindezt annak fényében, hogy milyen elképesztő videókra lehet bukkanni a YouTube-on, amik a festmények különleges világába repítenek bennünket. Bár a tökéletes élményhez nem árt egy VR-szemüveg, de igazából mobiltelefonon vagy tableten is lenyűgöző a hatás, a lényeg az, hogy minden irányban tudjuk mozgatni a képernyőt. Többek közt Dalí, Van Gogh és Monet univerzumába nyerhetünk így betekintést, sétálhatunk a szürreális építmények és alakok közt Dalí sivatagában, kitekinthetünk Van Gogh szobájának ablakából a csillagos égre, hogy aztán egy lenyűgöző virtuális sétára induljunk Monet  színpompás vízililiomai között. Próbáld ki te is a festménynézegetés új szintjét, ami szerintem majdnem akkora, ha nem nagyobb élvezetet nyújt, mint egy valódi múzeumlátogatás! És még csak ki sem kell lépni hozzá a szobából!van_gogh_csillagos_ej.jpg

Tovább

Így nézne ki a Föld, ha idegen bolygó lenne

Távoli exobolygók lenyűgöző földöntúli világa tárul elénk Reuben Wu hosszú expozícióval készült éjszakai képsorozatán, melynek megalkotásához természetesen nem volt szükség évmilliókig tartó űrutazásra, hisz a chicagói fotós nem hagyta el a Naprendszert, csupán más planéták fantáziaképei által inspirálódva mutatja be a Föld emberek elől jobbára elzárt hegyvidéki tájait. Wu képei megkonstruált pillanatok több látószögből megfotózva, tudatos beállításokkal, különleges megvilágítással és drónok segítségével fénycsíkokkal turbózva fel a látványvilágot, melyek sokkal inkább műalkotások, semmint a valóság leképezései, drámai hangulatú festményfotók a 19. századi romantikus festészet hatásaival. Valami ilyesmit érezhetnének a bolygókutatók is egy ismeretlen égitestre lépve idegen világok magányos és ijesztő, mégis furcsán ismerős természeti képződményei láttán.

reuben-wu-05.jpg

Tovább

3D-s grafikák, amik már-már a tökéletesség illúzióját súrolják

Láttam már pár 3D-s rajzot, ami nagyon élethűre sikerült, de Nikola Čuljić némelyik munkáját látva elsőre nem hittem el, hogy kétdimenziós képekről van szó. Ha nincsenek hozzájuk a Facebookon mellékelt videók, most is azt mondanám, hogy full kamu az egész, pedig nem az!

Az egy dolog, hogy maga a rajz nagyon valósághű a fény-árnyék viszonyok ábrázolásának köszönhetően, de a szerb grafikus még egy plusz trükköt is bevetett, hogy ténylegesen megtévessze a nézőt: kivágta a kép felső harmadából a mintát, egy tökéletes 3D-s tárgy látványát teremtve meg ezzel. Vannak élőlényekről készült grafikái is, ott azért – már csak a méretük miatt is – lehet látni, hogy csupán rajzokról van szó. Persze meg lehetett volna fotózni ezeket is úgy, hogy tökéletes legyen az illúzió, de gondolom, az volt a cél, hogy videó nélkül is látszódjon a művészi teljesítmény, ezért a készítés eszközei, ceruzák, tollak, filcek is helyet kaptak a fotókon.

3d-drawings-by-nikola-culjiic-1.jpg

Tovább

Ilyen egy nagyon menő Star Wars-os gyerekszoba!

Vannak jó alvó gyerekek és vannak rossz alvók, no és persze vannak olyanok is, akik inkább a szülői hálóban töltik az éjszakát édesdeden befészkelve magukat a dupla ágy közepre, az anyjuk és apjuk közé, félig-meddig kitúrva őket az ágyból. Persze a szülők számára ez minden, csak nem ideális szituáció, hisz nekik is szükségük van az intimitásra, a kényelemre és a pihentető alvásra egy hosszú és fárasztó nap után, ami így természetesen nem megvalósítható. Ugye, ismerős a fenti probléma? Ha igen, most jól figyelj, mert a furcsa nevű Dericrw házaspár egy kreatív és látványos megoldásötletet kínál!

Berendeztek ugyanis a gyereknek egy különleges hálószobát, méghozzá olyat, ami minden Star Wars-rajongó kisfiú vagy kislány szívét megdobogtatná. No igen, ilyen az, amikor a közös cél és a kialvatlanság „monumentális" tettekre sarkall! A Star Wars tematikájú szoba központi elemét a Millennium Falcon egy részletét megformáló, lenyíló feljárón megközelíthető függőágy, vagy ha úgy jobban tetszik, alvókabin teszi ki, az űrhajó további része pedig a mögötte lévő falfestményen folytatódik tovább és veszik az űr távolába, hisz a nem túl nagy alapterületű helyiségben máshogy nem fért volna el egy ilyen méretű építmény. A kétszemélyes ággyal és polcokkal felszerelt hajókabin ajtaján keresztül a szoba - stílszerűen űrhajóbelsőt mintázó és szekrényeket is rejtő - falára felrögzített tévé is kényelmesen nézhető. A lepedő is Star Wars-os természetesen, valamint egy szuper játékfegyver-gyűjtemény is helyet kapott a gyerekszobában, amit éjszaka a Falconból kiszűrődő, többféle színben is világító lámpák fényei tesznek még hangulatosabbá. Jó, elismerem, a tematikus gyerekszoba nem új ötlet, Dericrw munkája azonban elég látványos lett ahhoz, hogy a fotói körbejárják a netet és inspirációt adhassanak másoknak is.

star-wars-bed-room-1.jpg

Tovább

Tudtad, hogy Excelben festeni is lehet?

Utálom az Excelt. Számok, képletek, stílusok… Nem az én világom. És szerintem vagyunk még páran így. De ha tudtam volna, hogy Excelben festeni is lehet, méghozzá nem is akármilyen szépségű képeket, talán már megpróbáltam volna megbarátkozni a Microsoft táblázatkezelő programjával.

A 77 éves japán művész, Tatsuo Horiuchi immár 15 éve űzi az Excelben festést hagyományos stílusú tájképeket alkotva virágzó cseresznyefákkal, madarakkal, tavakkal, őszi falevelekkel, és sokkal alkalmasabbnak tartja a Microsoft ezen programját, mint a kifejezetten festésre és rajzolásra kifejlesztett, épp a végnapjait élő Paint programot, szerinte ugyanis az Excelben jóval több lehetőség van, ráadásul könnyebb is használni a Paintnél. Ha valaki kifejezetten a vektorgrafikus ábrázolásra specializálódik, akkor mondjuk lehet is ebben igazság. A vektorgrafika persze nem ad akkora teret, mint a szabadkézi rajzolás, így az idős japán néhány műve magán viseli a műfajból fakadó korlátokat és kissé szögletes hatású, olykor keresztszemes hímzéshez vagy gobelinképekhez hasonló, egyes rajzai viszont elképesztően jól néznek ki, és akkor is tetszenének, ha nem tudnám, hogyan készültek. Egy nagyon béna, de kihagyhatatlan szóviccel élve a japán művész „excellent” munkái új löketet adhatnak a táblázatkezelő program használatának megtanulásához. Akit érdekel, hogy pontosan hogyan készülnek az alábbi alkotások, itt talál további képeket és tutorialokat, vagy megnézheti a képek alatt található videót.

excel-4.jpg

Tovább

Lenyűgöző fotók közül került ki a 2017-es év legjobbja

Amióta a fényképezést feltalálták, számtalan rajongója van a műfajnak, hiszen mindannyiunkban ott él a vágy, hogy megörökítsük a pillanatot. És ha mindezt egy gombnyomással megtehetjük, hát meg is tesszük, könnyűszerrel állítva ezzel vizuális emlékeket magunknak és az utókornak.

Persze fénykép és fénykép között hatalmas különbségek lehetnek. Vannak, akik profin űzik ezt a tevékenységet, és tudják, milyen a jó beállítás, milyen fényviszonyokban érdemes fotózni és milyen gép a legideálisabb egy jó fotó elkészítéséhez, vagy éppen hogyan manipulálják úgy a képeket, hogy ezzel esztétikailag is tetszetős végeredményt alkossanak. Mert fotózni mindenki tud, profi színvonalú fotók előállítására viszont azért a többség nem képes, ehhez ugyanis kell némi tehetség no meg persze szaktudás. Viszont ügyes fotósból így sincs kevés, jól bizonyítja ezt a számtalan fotográfiai világverseny, amelyet évről évre meghirdetnek profi fényképészek és magas színvonalon fotózó amatőrök között. Az International Photographer of the Year egyike ezeknek a megmérettetéseknek, melynek tavalyi győzteseit most tették közzé. A hivatásosok kategóriájában az amerikai Sarah Blesener hozta el a fődíjat, míg az amatőrök közt a holland Jans Janssen győzedelmeskedett Ugandában lőtt sorozatával és lett az év felfedezettje a 4000 főt is meghaladó nemzetközi mezőnyben. A hatalmas képanyagból nem lehetett egyszerű kiválasztani a legjobbakat, mind tárgyukban, mind stílusban őrült nagy volt a szórás. Műfajilag is igen változatos kategóriákban versenyeztek a pályázók, a természettől, a művészi fényképeken, a divat- és épületfotókon át a sajtófotókig többféle témában és műfajban is hirdettek győzteseket. Íme néhány nagyszerű fotó a legjobbakból a My Modern Met válogatásában! További képek és infók a győztes fotókról a képalákban található linkeken érhetők el.

ipoty-2018-photography-contest-3.jpg

Sarah Blessner: Beckon Us from Home - Az év fotósa díj

 

Tovább