Szubkultúr

A normandiai golyóház lehet a jövő építészeti trendje

2017. július 24. - Succubus

Az építészet mára jócskán túllépett a gyorsan és hatékonyan felhúzható, de unalmas látványt nyújtó négy fal plusz egy tető paradigma nyújtotta kereteken, olyan innovatív megoldásokat keresve, amelyek közelebb viszik az embert a természethez. Ennek jó példája a normandiai „golyóház” tervrajza is, mely Cyril Lacenlin francia építész kreativitását dicséri.

Ez az utópisztikus hangulatú, golyókból és üvegfalakból álló ház egyszerre kelti a nyitottság érzését és nyújt luxusélményt a benntartózkodóknak, teszi mindezt úgy, hogy a környezetéhez is remekül idomul, vagy inkább a környezete lett remekül idomítva magához a házhoz… Kívülről nézve akár egy indiai palota is lehetne a jövőből, a belső terek pedig még jobban erősítik a futurisztikus hatást: a modern berendezés és a letisztult formák nagyszerűen passzolnak a ház megjelenését meghatározó geometriai alakzatokhoz. Lacenlin épülete egyszerre érdekes, furcsa, meghökkentő és elgondolkodtató, azonfelül engem módfelett emlékeztet egy régi gyerekkori ügyességi játékra, a Bábel tornyára… Talán az inspiráció is innen fakad, ki tudja…

tc_home_1.jpg

tc-house-hemi-ext-03b.jpg

tc_home_7.jpg

tc_home_2.jpg

tc_home_3.jpg

tc_home_4.jpg

tc_home_5.jpg

Bábel tornya ügyességi játék

rubik_preview.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr7912678689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása