Szubkultúr

Ehető ásványok Japánból

2017. február 03. - Succubus

A természet szépsége, illetve annak lenyűgöző világa inspirálta a kiotói Usaginonedoko étterem és kávézó szakácsait, amikor megalkották nagy gonddal és művészi igénnyel készült, féldrágaköveket és ásványokat mintázó szezonális ételkollekciójukat.

A kis japán üzletbe belépve sokkal inkább egy múzeumban, semmit egy kávézóban érezheti magát az ember. A vitrinekben és a falakon nem kávés- és teáskészletek, hanem ásványok és szárított növények, illetve ezeket ábrázoló képek sorakoznak, köztük a kávézó egyik specialitásával, az úgynevezett Sola Cube-bal, azaz a Koichi Yoshimura tervei alapján kézzel készített, akrilkockákba zárt szárított növényi termésekkel és virágokkal. A hely folyamatosan változó és megújuló kínálatát is az örökké mozgásban lévő természet ihlette. Most éppen különleges, ásványokat és kőzeteket formázó ételeket kínálnak, amik annyira szépek és élethűk, hogy szinte vétek elfogyasztani őket. A harmadik képen látható „meteorit” például egy fekete rizsből készült curryféleség, míg alatta a rózsakvarcot formázó wagashi egy hagyományos japán édesség újragondolása. A különlegességek havonta két-három alkalommal kóstolhatók meg, szóval jó előre be kell jelentkeznie a vendégeknek, ha ilyesfajta ínyencségre fájna a foguk. Az étteremként is működő kávézó igazi exkluzivitását azonban az adja, hogy 15 embernél többen egyszerre nem tartózkodhatnak a helyiségben. A legjobb ételeket ellenben nemcsak néhány szerencsés csodálhatja meg, az üzlet rendszeresen rendez kiállításokat, igaz, a kiállítási darabok már nem ehetők.

usaginonedoko-kyoto-cafe-rocks-minerals-2.jpg

usaginonedoko-kyoto-cafe-rocks-minerals-4.jpg

usaginonedoko-kyoto-cafe-rocks-minerals-6.jpg

usaginonedoko-kyoto-cafe-rocks-minerals-7.jpg

usaginonedoko-kyoto-cafe-rocks-minerals-5.jpg

usaginonedoko-kyoto-cafe-rocks-minerals-3.jpg

solacube_header_1_1024x1024.jpg

solacube_header_2_1024x1024.jpg

solacube_header_3_1024x1024.jpg

usaginonedoko-kyoto-cafe-rocks-minerals-1.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr9512180434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása