Szubkultúr

Az ezerarcú jég

2017. január 12. - Succubus

Fagyos időjárás lepett meg bennünket 2017 elején, egy folyton változó és régen látott világba engedve ezzel újra betekintést a hóhoz és fehérséghez nem szokott magyar szemeknek: a tél birodalmába, melyet eljegesedett folyók és tavak szegélyeznek és tesznek igazán mesebeli látványossággá.

Ami azonban nálunk ritkán élvezhető, már-már unikális természeti jelenségnek számít, gondoljunk csak a Balaton déli partján feltorlódott mini jéghegyszerűségekre, vagy a Dunán úszkáló hatalmas jégtáblákra, más helyeken teljesen mindennapos dolog, ám ettől a ténytől semmit sem csökken az egész varázsa. A tél és a zord időjárás beköszöntével a hidegebb éghajlatú vidékek vizei új külsőt öltenek. A befagyott vízfelszínen érdekes, nem ritkán szabályos geometriai formákat öltő alakzatban dermednek meg a hullámok, a fehér, a kék és a zöld legkülönbözőbb árnyalatait villantva fel előttünk, újszerű, folyton változó és lenyűgöző megjelenést adva ezzel a nyaranta egész más színekben tetszelgő tájnak. Jöjjön hát egy kis kitekintés a nagyvilágba, Japántól, Kanadán és az Antarktiszon át Bulgáriáig most látványos fotók segítségével kaphatunk bepillantást abba, hogy milyen is az igazi fagy és tél a világ különböző pontjain!

frozen-lake-pond-ice-12_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-1-2.jpg

frozen-lake-pond-ice-1_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-10_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-11_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-2_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-3_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-4-1.jpg

frozen-lake-pond-ice-4_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-4-5_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-5_880.jpg

frozen-lakesponds1_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-6_880.jpg

frozen-lake-pond-ice-8_880.jpg

igp1613_880.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr6512120483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása