Szubkultúr

Négy évszak egy elképzelt parkban

2016. augusztus 30. - Succubus

Magányosan, kutyákkal vagy többedmagukkal sétálgató nagyvárosi emberek töltik el aktívan a szabadidejüket épp a friss levegőn, sportolnak, vagy sietnek céltudatosan keresztül a parkon. Mindezt egy kívülálló szemszögéből, egy távoli perspektívából láthatjuk a brit Emma Haworth akvarelljein, mintha csak egy közeli domboldalból tekintenénk le a tájra.

A festőnő a négy évszak és a különböző napszakok eltérő színeit és hangulatát próbálja megragadni és élethűen visszaadni a képein. Mintha csak a Central Parkot látnánk, azonban ez az egész csak fikció, ami valós elemekből építkezik ugyan, de igazából nem létezik, vagyis nem pont így létezik, mint a képeken. Haworth munkamódszere ugyanis az, hogy különböző időpontokban járja az utcákat és parkokat, és módszeresen fényképezi mindazt, ami megragadja a figyelmét: embereket, állatokat, fákat, az eget... Majd az apró részleteket összerakja egy egésszé, és így születik meg benne egy saját, kitalált város képe, amire az ő szemén keresztül most mi is rátekinthetünk. A festmények aprólékos jelenetei, mozgásban lévő, bár kissé elnagyolt alakjai és élénk színei egy kicsit a naiv művészetre, de a rendezett kompozíciók okán talán még inkább a németalföldi festők képeire emlékeztetnek, a táj és az ember teljes harmóniáját közvetítve felénk.

emma-haworth_4.JPG

emma-haworth_3.JPG

emma-haworth_1.JPG

emma-haworth_6.JPG

emma-haworth-09.jpg

emma-haworth-12.jpg

emma-haworth-04.jpg

emma-haworth-03.jpg

emma-haworth_5.JPG

emma-haworth_2.JPG

emma-haworth-07.jpg

emma-haworth_10.JPG

emma-haworth_9.JPG

emma-haworth_8.JPG

emma-haworth_7.JPG

emma-haworth_13.JPG

emma-haworth_12.JPG

emma-haworth_11.JPG

emma-haworth-11.jpg

emma-haworth-13.jpg

Forrás: innen és innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr3411662138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása