Szubkultúr

Megnyílt a világ első kutyáknak szóló kiállítása

2016. augusztus 25. - Succubus

Hol van az megírva, hogy a művészet csak az emberekhez szólhat? A magát művészként és feltalálóként definiáló, brit Dominic Wilcox e gondolat mentén rakta össze a világ első kutyáknak szóló interaktív kiállítását, melynek célja, hogy bátorítsa a gazdikat, hogy minél több időt töltsenek együtt kedvenceikkel. A mögöttes szándék dicséretes, a gazdival töltött közös önfeledt pillanatok valóban sokat jelentenek egy kisállatnak. De most őszintén, kell ehhez egy külön spéci kiállítás?

A Play More címet viselő londoni tárlat anyaga a szervezők szándékai szerint teljes mértékben a kutyák igényeihez igazodik, így minden kiállított darab vagy mentális, vagy fizikális igénybevételt követel meg a négylábú látogatóktól. Legyen az egy száraz tápot rejtő labdákkal megtöltött medence, amely ugrálásra ösztökél, vagy egy etetőtálakból kialakított szökőkút, ami a vizet kedvelő ebeknek kedvez, itt minden a kutyákról szól. A kifinomult szaglószervű állatoknak néhány falra aggatott sonkával, illetve egy nyitott kocsiablak szimulátorral is készültek Wilcoxék, amelyen keresztül büdös cipők és nyers hús illata terjeng. Egyébként mekkora ötlet már ez! Mondjuk, ehhez tényleg nem szükségeltetik szimulátor. Elég sétálgatni ebünkkel a városban, és beszívni a szagokat… Igaz, itt koncentráltan található meg minden, egy terembe zárva, de gyanítom, a művészet ilyetén szintjét inkább a gazdik értékelik, akik remélhetőleg veszik a poént, és nem friss levegő után kapkodva, hanem mosollyal az arcukon hagyják ott a látványosságot. A kutyatárlat amúgy nagyon állat, vannak falra akasztott képek is, meg mozgóképes installációk, utóbbiak talán még le is kötik a kis látogatók figyelmét, a videóban látható, illedelmesen festményt nézegető kutyapár viszont, erős a gyanúm, hogy nem a képet csodálja épp és beszéli meg az ott látottakat, sokkal inkább valami rosszban sántikál.

dominicwilcoxartfordogsexhibition_list1.jpg

dogartexhibitcopy.jpeg

dominicwilcoxartfordogsexhibition11.jpg

dominicwilcoxartfordogsexhibition2.jpg

dominicwilcoxartfordogsexhibition5.jpg

dominicwilcoxartfordogsexhibition6.jpg

dominicwilcoxartfordogsexhibition9.jpg

 Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr3711650812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása