Szubkultúr

Retrofuturista veteránautók a város felett

2016. augusztus 19. - Succubus

Az argentin Alejandro Burdisio retrofuturista repülő járgányai egy alternatív dimenzióba kalauzolnak minket. Az egyetemes popkulturális utalásokat sem nélkülöző képsorozaton kissé lepukkant veteránjárművek repkednek a város felett aljukon kilógó kábelekkel, így természetesen az autósok kiszolgálóegységei, a szerviz, a benzinkút és az útszéli büfé is jóval a föld fölött várják klienseiket.

A vintage öltözékeket viselő sofőrök mintha csak Marc Caro és Jean-Pierre Jeunet filmjeiből léptek volna elő, ugyanakkor nemcsak az Elveszett gyerekek városa és a Delicatessen című francia mozik képi világa juthat eszünkbe a művek láttán, de az ugyancsak francia Az ötödik elem hangulata is tetten érhető itt-ott, ahogy a japán rajzfilmek és videojátékok képi világa is visszaköszön a rajzokon. A legnagyobb hatást azonban feltehetőleg a steampunk stílus gyakorolta Burdisióra, aki különleges, maga teremtette, karikatúraszerű világában a villamos-, a vonat- és a hajóközlekedést is a levegőben képzelte el.

alejandro-burdisio-6.jpg

alejandro-burdisio-11.jpg

alejandro-burdisio-12.jpg

alejandro-burdisio-13.jpg

alejandro-burdisio-14.jpg

alejandro-burdisio-15.jpg

alejandro-burdisio-16.jpg

alejandro-burdisio-17.jpg

alejandro-burdisio-18.jpg

alejandro-burdisio-19.jpg

alejandro-burdisio-1.jpg

alejandro-burdisio-10.jpg

alejandro-burdisio-2.jpg

alejandro-burdisio-3.jpg

alejandro-burdisio-4.jpg

alejandro-burdisio-5.jpg

alejandro-burdisio-7.jpg

alejandro-burdisio-9.jpg

alejandro-burdisio-8.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr3110427202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaflin 2016.08.21. 09:57:43

Nekem a Vándorló palota ugrott be...
süti beállítások módosítása