Szubkultúr

Alagútfestés mesterfokon

2016. június 14. - Succubus

Párizs a fények városa a szó szoros és átvitt értelmében is. A város ugyanis nemcsak romantikus Szajna-parti sétáiról és gyönyörű díszkivilágításáról híres, melynek legnagyobb ékessége az ékszerként tündöklő Eiffel-torony, de ragyogó elmék gyűjtőhelye is, hírnevét legalább annyira meghatározzák az egykor és jelenleg itt élt és tevékenykedő művészek és tudósok, mint a nevezetes látnivalók.

A francia főváros mind a mai napig vonzza az alkotó szellemeket, akik jártukban-keltükben sokszor otthagyják kézjegyüket a falakon, további látványosságokat hozva létre ezzel. Ahogy tette ezt a beszédes nevű argentin Felipe Pantone is, aki Párizs egyik külkerületében festett ki egy alagutat, az A86 Duplexet a városszépítő Lasco Project keretében, saját jellegzetes, op-artból táplálkozó stílusában, élénk színekkel, geometriai formákkal és optikai illúziókkal operálva, amolyan 21. századi Vasarelyként. Pantone a festéssel egy 4000 négyzetméteres látványos betonkatedrálist varázsolt az alapesetben a nagyközönség elől elzárt sötét átjáróból, melyet most ideiglenesen megnyitották a látogatók előtt is, hogy különböző fényjátékokkal megspékelve csodálhassák meg az alkotást, és néhány perc erejéig átkerülhessenek egy a hetvenes-nyolcvanas éveket idéző, neon négyzethálókból építkező indusztriális cybertérszerűségbe, ahonnan már csak a Kraftwerk-zene hiányzik a tökéletes technohangulathoz. De alant most azt is megkapjátok! Hú, mekkora zúzást lehetne itt egyébként rendezni...

tron1-1000x600.jpg

tron2.jpg

tron3.jpg

tron4.jpg

tron5.jpg

tron6.jpg

tron7.jpg

tron8.jpg

tron9.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr178808062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása