Szubkultúr

Ruhák és kiegészítők, amiket ha akarnál, sem tudnál hordani

2016. június 03. - Succubus

Nehéz a divattervezők élete, mert elvárják tőlük, hogy mindig valami újjal és friss ötlettel álljanak elő, ám a divatszakma sokat látott öregjei már szinte mindent kitaláltak, ami csak egy tervező eszébe juthat és amit ruha vagy kiegészítő gyanánt magukra vehetnek az emberek.

Megalkották hát az haute couture fogalmát, hogy azok is szerephez jussanak, akiknek nem célja a hordható darabok készítése. Így született meg a divat egy új, művészi szintje, ahol már sokkal inkább műalkotásokról vagy ruhakölteményekről beszélhetünk, mintsem klasszikus értelemben vett öltözködésről, utóbbi célja ugyanis egyáltalán nem a feltűnősködés, hanem az időjárás viszontagságai és a kíváncsi tekintetet ellen való védekezés – legalábbis Ádámot és Évát még ez motiválta a bűnbeesés után. A lehetőségek tárháza azonban ezen a fronton is véges, és még a hordhatatlan ruháknál is van lejjebb, ez a viselésre szándékosan alkalmatlan holmik terepe. Az olasz Mathery stúdió tervezői is erre az útra tévedtek, amikor Together címmel elkészítették saját kollekciójukat csupa abszurd, semmire nem jó darabbal, remekül szemléltetve nekünk, milyen az, amikor a dizájn és a funkcionalitás egyáltalán nem találkozik egymással. Így született meg a patkó alakú cipőpár, az összevarrt szárú nadrág, vagy a világ legfurcsább baseballsapkája, a szatyorként is funkcionáló sálról pedig inkább ne is beszéljünk… Persze mindez csak vicc, a tervezők természetesen nem gondolták véresen komolyan a dolgot, céljuk sokkal inkább a szórakoztatás és a meghökkentés volt, szembesítve minket saját groteszk világunkkal.

together-mathery-top.jpg

together-mathery-1.jpg

together-mathery-10.jpg

together-mathery-11.jpg

together-mathery-12.jpg

together-mathery-2.jpg

together-mathery-3.jpg

together-mathery-4.jpg

together-mathery-5.jpg

together-mathery-6.jpg

together-mathery-7.jpg

together-mathery-8.jpg

together-mathery-9.jpg

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr148775870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása