Szubkultúr

Ilyen egy „bináris nappali”

2013. december 13. - Succubus

A tegnapi firkaszékek után most újabb különleges bútorokat mutatok. Úgy látszik, ez egy ilyen hét. A dél-karolinai Benjamin Rollins Caldwell könnyen a kockák, geekek és nerdök (vagy hívjuk őket, ahogy akarjuk) kedvencévé válhat a Design Miami 2013-ra készült művészeti projektje révén, ami tulajdonképpen egy bináris nappali, méghozzá egy olyan nappali, amely kizárólag különböző számítógép-alkatrészekből készült bútorokból áll.

Az újrahasznosított bútordarabok alapanyagai közt van minden, ami egy számítógép belsejében is megtalálható: alaplap, vinyó, processzor, táp, memória, ventilátor, vezeték, nyomtatott áramkör, amelyekből - ki hitte volna - szinte egy egész szoba berendezhető. Van itt szék, fotel, kanapé, dohányzóasztal, faliszekrény, sőt még szőnyeg is. Nem mondom, hogy egyszerű elkészíteni egy-egy ilyen darabot, hisz van benne anyag bőven, de ötletnek nem rossz, pláne most, karácsony előtt. Aki maga is szívesen csinálna ilyesmiket, de nem tart otthon nagy mennyiségű veszélyes hulladékot, kezdjen valami kisebb volumenű dologba, készíthet például dobozokat, tartókat, képkeretet hasonló módon, csavarozással, mint Caldwell, aki lejárta ugyan a lábát a használaton kívüli alkatrészekért, de mindenképpen érdekes dolgot alkotott.

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom00.jpgbinary-collection-benjamin-rollins-caldwell-designboom08.jpg

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom02.jpg

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom04.jpg

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom01.jpg

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom03.jpg

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom05.jpg

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom07.jpg

binary-collection-Benjamin-Rollins-Caldwell-designboom06.jpg

binary-collection-benjamin-rollins-caldwell-designboom09.jpg

binary-collection-benjamin-rollins-caldwell-designboom10.jpg

binary-collection-benjamin-rollins-caldwell-designboom12.jpg

 

Képek forrása: Courtesy Industry Gallery és Designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr605689593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar bucó 2013.12.14. 07:32:17

Ez egyszerűen borzalmas.
Ronda, nem praktikus porfogó.

2013.12.14. 15:01:52

Huuuudejo! :D Foleg a kabelszovesu textil! <3
süti beállítások módosítása