Szubkultúr

Különleges afrikai hajviseletek

2013. augusztus 29. - Succubus

A nigériai J.D. Okhai Ojeikere a 60-as és a 70-es években készítette Frizurák című fotósorozatát azzal a szándékkal, hogy megörökítse a különlegesen változatos afrikai hajviseleteket. Ojeikere közel 1000 különböző női frizurát dokumentált, mindenfelé - az utcán, irodákban, esküvőkön - keresve az alanyokat. A tradicionális afrikai hajviseleteket elegáns és bonyolult, aprólékos és absztrakt, szoborszerű frizurák jellemzik, egyvalami azonban közös bennük, az, hogy bár művészi értékkel bírnak, mulandók. Ezt Ojeikere is tudta, így azzal a céllal készítette a képeket, hogy megőrizzen egy szeletet a múltból, megragadva a pillanatot, a szépséget, ezáltal közelebb kerülve saját kultúrájához. Íme, néhány kép az érdekes fotósorozatból:

Képkivágás4_5.JPG

Képkivágás9_4.JPGKépkivágás7_5.JPGKépkivágás5_5.JPGKépkivágás6_5.JPGKépkivágás8_4.JPGKépkivágás10_4.JPGKépkivágás13_4.JPGKépkivágás12_4.JPGKépkivágás11_4.JPGKépkivágás14_4.JPGKépkivágás15_4.JPGKépkivágás2_10.JPGKépkivágás3_8.JPGKépkivágás_22.JPG

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr25483648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása