Szubkultúr

Installációk utcai szemétkupacokból

2013. augusztus 23. - Succubus

Nem csak nálunk lepik el az utcákat kisebb-nagyobb szemétdombok, bár tény, hogy hazánkra ez nagyon jellemző. Most mégsem a katasztrofális magyar szeméthelyzetről lesz szó, hanem egy érdekes akcióról, amelyet egy Francisco de Pájaro nevű utcai művész követett el Londonban néhány filctoll és ragasztószalag segítségével.

Ennyi kellett csupán a szemétkupacok inspirálta alkotások elkészítéséhez, melyek - bármennyire is jól hangzana mindez - nem azért jöttek létre, hogy gerillaakció gyanánt felhívják a csúf látványra a járókelők figyelmét, a spanyol Pájarónak egyszerűen csak felület kellett, hogy alkothasson, és erre utcai művészként lakóhelyén, Barcelonában nem nagyon volt lehetőség, csak illegálisan. Ekkor jött az ötlet, hogy köztéri lomokat, szeméthalmokat fessen le, és így születtek meg e bizarr szemétalkotások, amelyekkel már a londoniak is találkozhatnak.

024.JPGrevolución22mayo11 010.JPGBrick 018.JPG016.JPG014.JPGIBIZA-2012 021.JPG

Forrás: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://szubkultur.blog.hu/api/trackback/id/tr645473824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása